TXL sporthal komende week in gebruik als vaccinatielocatie

De TXL sporthal in Den Burg is van komende zaterdag 15 oktober tot en met zaterdag 22 oktober in gebruik als vaccinatielocatie voor Texelse zestigplussers om een herhalingsprik tegen het coronavirus te halen.

GGD Hollands Noorden richt de sporthal aan de Emmalaan speciaal voor in het geven van vaccinaties zodat Texelse zestigplussers niet naar de overkant hoeven te gaan om een prik te halen. Texelaars van 12 tot en met 59 jaar moeten de prik wel aan de overkant halen. Dat kan - na het maken van een afspraak bij de GGD - in de vaccinatielocaties in Den Helder, Hem, Alkmaar of Middenmeer. 


Het prikken in de TXL sporthal is alleen voor Texelse zestigplussers. Volgens de GGD is daar géén mogelijkheid tot vrije inloop voor Texelaars onder de zestig jaar. Texelaars die in aanmerking komen voor een prik bij de sporthal hebben de afgelopen tijd een brief van de gemeente gehad. De herhalingsprik is onderdeel van de recent gestarte landelijke campagne naar aanleiding van het oplopend aantal besmettingen met het coronavirus. De prik wordt volgens de website van de Rijksoverheid gegeven met vernieuwde mRNA vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. "Deze vaccins beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omicronvariant." 


De oproepen aan zestigminners om een herhalingsprik te halen, beginnen volgende week. Het is volgens de GGD al wel mogelijk om via het landelijke portaal, www.planjeprik.nl of 0800-7070 een afspraak te maken. Dat kan niet voor de vaccinatielocatie in de sporthal in Den Burg. Texelse zestigplussers die de vaccinatie liever aan de overkant halen en niet in de TXL sporthal, kunnen gebruik maken van de landelijke uitnodiging die verstuurd is in het kader van de landelijke campagne. Texelaars die in een zorginstelling wonen, krijgen daar de herhaalprik.