Onvrede met contant betalen TESO houdt ook voorlopig aan

Er kwam bij TESO weer een mogelijkheid om contant te kunnen betalen bij TESO en Op de boot. Toch kwamen er afglopen week tal van klachten binnen op de redactie van gasten die nog steeds niet met contant geld konden betalen. 

In een appje schrijft één van de klagers: "Begrijp dat alle medewerkers kassa’s en “op de boot” een mail gekregen hebben waarin staat dat ze twee keer moeten zeggen dat alleen Pin betalen mogelijk is. Maar bij derde contant mogelijk is, echter krijg je formulier waar je naam adres en bankgegevens moet invullen.”

De TESO reageert dat klachten beter direct naar TESO kunnen. "Dan zullen we die op een correcte manier in behandeling nemen en voor een nette reactie zorgdragen. Wij vinden het vanzelfsprekend vervelend om te vernemen dat niet iedereen tevreden is over de huidige betaalmogelijkheden. In het derde kwartaal van dit jaar hebben wij hierover in totaal 14 klachten ontvangen, afgezet tegen de bijna 1,4 miljoen mensen die we in die periode vervoerden is dat een relatief klein aantal." 

De TESO verwacht een verdere afname van klachten nu sinds 26 september ook bij de buffetten en de beide kiosken een mogelijkheid wordt geboden om contant te kunnen betalen, als men niet met een betaalpas kan afrekenen. "Sindsdien vinden er daar ook dagelijks contante betalingen plaats, net zoals dat al langer bij de loketten het geval is. Op onze website staat transparant weergegeven hoe we die betaalmogelijkheid faciliteren, bijvoorbeeld op de volgende webpagina: https://www.teso.nl/plan-uw-reis/aan-boord/ . We verwachten al onze reizigers op deze manier adequaat van dienst te kunnen zijn. "