Schets van de padelbanen die bij Deuce komen.
Schets van de padelbanen die bij Deuce komen. Foto: Deuce

Deuce wil padelbanen realiseren

Tennisvereniging Deuce gaat werken aan de realisatie van twee Padelbanen bij de huidige tennisbanen aan de Emmalaan in Den Burg.

Dat heeft de vereniging laten weten. Het bestuur van Deuce kreeg maandagavond bij een ingelaste ledenvergadering met 54 stemmen voor, 3 tegen en 3 blanco de opdracht om verder te gaan met de plannen om twee Padelbanen te realiseren. Dat gaat ten koste van één tennisbaan, bedoeling is op die plek de nieuwe banen te realiseren.


Padel is een nieuwe sport die het midden houdt tussen tennis en squash. Padel komt uit Spanje waar het na voetbal al de tweede sport van het land is geworden en ook in Nederland wint padel snel aan populariteit. 


Het bestuur van Deuce liet woensdag weten aangenaam verrast te door de hoge opkomst van haar leden bij de ingelaste ledenvergadering. “Voor het bestuur een teken dat deze nieuwe sport ook binnen de vereniging al bij een aanzienlijk aantal leden begint te leven.” Deuce kende eerst om 20:00 uur een algemene ledenvergadering, waarbij het volgens de statuten vereiste quorum van 20 procent van de stemgerechtigde leden niet werd gehaald. Om 20:30 uur werd een tweede vergadering gehouden waarbij een meerderheid van stemmen volstond om een besluit over de padelbanen te mogen nemen. 


Het bestuur kreeg daarbij van een ruime meerderheid van de leden om alle rechts- en juridische handelingen te verrichten om twee padelbanen te realiseren en de tennisbaan nummer 3 daarvoor in te leveren. “We gaan nu verder en met diverse partijen gesprekken voeren. Mede omdat verwacht wordt dat naast aanwas van leden ook verhuur van de padelbanen aan toeristen in een vraag zal voorzien, streven we ernaar om de padelbanen in het voorjaar van 2023 in gebruik te nemen.”


Deuce had op zaterdag 8 oktober een informatie-avond gehouden en daar waren ongeveer 25 leden en niet-leden om zich te laten informeren over de plannen.