Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Mantelzorgcadeau

Algemeen

Mantelzorgers worden donderdag 10 november in het zonnetje gezet tijdens De Dag van de Mantelzorg. 

Op deze dag bedanken de gemeente Texel en Texels Welzijn mantelzorgers op ons eiland met een waarderingscadeau voor de vaak intensieve zorg die zij geven aan hun naasten. De aanvraag van dit waarderingscadeau kan worden gedaan door de mantelzorger zelf, door de mantelzorgontvanger óf door iemand anders. De aanmelding moet wel tevoren met de mantelzorger worden afgestemd. 

De waardering is voor iedereen die het afgelopen jaar meer dan acht uur per week onbetaalde zorg geeft aan een naaste, gedurende minstens drie maanden. 

Er is keus uit drie waarderingscadeaus: Verrassingspakket met Texelse lekkernijen, bioscoopbon voor twee personen (incl. consumpties) of samen op de foto: een portretfoto van mantelzorger en -ontvanger, incl. twee afdrukken

Het verrassingspakket en de bioscoopbon worden op 10 november thuisbezorgd. De portretfoto wordt die dag gemaakt in De Buureton. Indien niet mogelijk, dan op thuislocatie. Aanmelden is mogelijk t/m dinsdag 1 november 2022.

Aanvragen kan op twee manieren: Telefonisch: bij Texels Welzijn 0222-312696 of online via www.texelswelzijn.nl/mantelzorg/aanvraag