Spelmoment uit de wedstrijd SV De Koog-Winkel.
Spelmoment uit de wedstrijd SV De Koog-Winkel. Foto: Willem Sangers

Zuur verlies SV De Koog tegen Winkel in eerste thuiswedstrijd

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is SV De Koog tegen een nederlaag aangelopen. Van Winkel, onder leiding van oud-Koog trainer Marcel Ris, werd met 1-3 verloren. Na twee puike overwinningen begon SV De Koog vol goede moed. Winkel is een degradant uit de 3e klasse en verwacht wordt dat zij bovenin mee gaan doen in de 4e klasse A.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een vrije trap op 20 meter van het Koger doel leidde omstreeks de 30ste minuut de 0-1 in. De bal werd strak in de verre hoek binnengeschoten door de spits van Winkel. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Spits Daan Eelman gaf rond de middenlijn de bal mee op een instormende Lucas Ipenburg. Na een rush van 40 meter besloot Ipenburg de bal vanuit een schier ingewikkelde hoek op doel te schieten. Zijn kanonskogel vloog onhoudbaar in de korte hoek. Helaas voor alles en iedereen met een blauw hart bleef de 1-1 tot en met de rust op het scorebord staan. Bij een scherp aangesneden corner stuiterde de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in. Dit had een beter lot verdiend.

De tweede helft was rommelig van beide kanten. Veel lange ballen, weinig goed voetbal. Het kwartje viel uiteindelijk de kant van Winkel op. Een panklare voorzet werd halverwege de tweede helft bij de tweede paal binnengekopt door een speler van Winkel, 1-2. Het slotoffensief van SV De Koog bracht niet waar het publiek op hoopte. De bal viel niet goed en de stootkracht voorin was onvoldoende om de gelijkmaker te forceren. In de extra tijd van de tweede helft wist Winkel de 1-3 nog aan te tekenen. Trainer Bas Steegers zag dat te veel spelers net niet hun niveau haalden: "Er had meer ingezeten vandaag, maar we kunnen niet altijd 180 gooien. Na 2 overwinningen voelt dit echt wel als een domper.” Dit weekend ook de officiële opening van de gerenoveerde kantine. Door een enthousiaste groep is met man en macht gewerkt aan een update van het kloppend hart van de vereniging.