Texel'94 koploper

in vierde klasse

Texel'94 is zondag koploper geworden in de vierde klasse van het amateurvoetbal door een 3-0 overwinning op Vesdo uit Schagerbrug.

Texel stond aanvankelijk gedeeld eerste met De Koog, maar na zondag staat Texel'94 alleen en ongeslagen bovenaan met negen punten uit drie wedstrijden. In de eerste helft van de wedstrijd tegen Vesdo was Texel al de betere partij, maar de spelers van Vesdo lieten zich geregeld terugzakken op het veld waardoor het voor Texel lastig was om te scoren.

Direct na de rust sloeg Texel echter toe. Sil Wit stuurde Yorgo Helleman weg met een prachtige pass, waarna hij de 1-0 aantikte. Binnen vijf minuten was het 2-0 en in de slotfase werd het 3-0. Het tweede en derde doelpunt kwamen op naam van Yorgo Helleman en Patryk Nieboer.

Volgens Texel was het laatste doelpunt een beloning van een lange Texelse aanval die de defensie van Vesdo sloopte en de derde Texelse treffer liet noteren. "Opnieuw liet Texel'94 zien dat de ploeg veel kwaliteit heeft en een brede selectie. Trainer Mark Pauli had deze keer Danillo Griffioen en Jeffery Bakker op de bank zitten die er in de wedstrijd tegen Succes niet bij waren en ook deze keer werd Texel'94 niet merkbaar zwakker na het inzetten van de wissels."

Komende zondag 16 oktober speelt Texel thuis tegen KSV Heerhugowaard dat op het moment tiende staat op de ranglijst van de vierde klasse.