Astrid Witte.
Astrid Witte.

De Halszaak tiende boek van Astrid Witte

Na “Spiegelmeisje”, ”Goed Fout”, “Hometown” en andere titels verschijnt nu het tiende boek van Astrid Witte. Met de misdaadthriller “De Halszaak” slaat ze een nieuwe weg in.


In het boek komen pittige onderwerpen als orgaandonatie, euthanasie, rouw en grootschalige misdaad voorbij.


Het verhaal in notendop: Nadat Christies vriendje Dave euthanasie heeft laten plegen door het bedrijf LifeCycle, komt ze iemand tegen met precies hetzelfde litteken op zijn arm. Daves lichaam werd gedoneerd voor transplantatie en Tim was de gelukkige ontvanger. 

Na zijn ziekte kan Tim met dit nieuwe lichaam verder leven. Maar was Daves keuze eigenlijk vrijwillig? En is wat LifeCycle doet wel helemaal legaal? Ben je eigenlijk nog wel jezelf wanneer je in het lichaam van een ander leeft? 

Een kort fragment uit het boek: "Het voelde goed om zijn benen eindelijk weer te kunnen gebruiken, hoewel het technisch gezien natuurlijk helemaal niet zijn benen waren. In het begin hadden ze anders gevoeld – steviger, zwaarder – maar nu merkte hij dat niet meer en kon hij ze gebruiken alsof ze altijd van hem waren geweest. Alleen als hij erg moe was, wilde hij nog weleens wat onvaste stappen zetten, zoals een peuter die leert lopen. Ook Tim had opnieuw moeten leren lopen, alsof hij weer een klein kind was en nog niet wist hoe dat werkte."


 De misdaadthriller ‘De halszaak’ heeft als doelgroep jongeren van 14+.


De halszaak (uitgeverij Clavis) is te bestellen bij Nauta Boek, Het Open Boek en online boekhandels voor €18,95