Kim Kroeze: "Oudeschild is een fijne plek om te wonen en ik denk een mooie plek om onze 2 dochters groot te brengen."
Kim Kroeze: "Oudeschild is een fijne plek om te wonen en ik denk een mooie plek om onze 2 dochters groot te brengen." Foto: Jeroen van Hattum

Voelde me direct thuis hier op Texel

Vertel eens wat over jezelf en je achtergrond?

Mijn naam is Kim Kroeze (31), geboren in Hengelo en opgegroeid in Zenderen (een dorpje in Twente) samen met mijn tweelingzus Candy, oudere broer Kenny en onze ouders Henny en Jeanny Kroeze. Ik heb een fijne jeugd gehad in Twente, waar motoren centraal stonden in ons gezin en wij ook veel onderweg waren. Mijn ouders hebben 20 jaar lang een eigen bedrijf gehad, waarmee we 15 tot 20 weekenden per jaar heel Europa rondreisden (de steile wand, een kermisattractie met motoren). Hiervan heb ik zelf de laatste 8 jaar samen met mijn vader Henny (een begrip in de motorsport) in de houten ton van 5 meter hoog gereden, dit was erg uniek zo samen met mijn vader. Eind 2018 waren onze laatste optredens in Den Haag. Daar zijn we gestopt en de steile wand is daarna verkocht. Inmiddels woon ik nu sinds juni 2016 op Texel. Samen met mijn vriend Ben Boersen en onze twee dochters Joy (bijna 3) en Liv (7,5 maanden) en onze hond Saar in Oudeschild aan de De Ruyterstraat. Een hele fijn plek om te wonen en ik denk een mooie plek om onze 2 dochters groot te brengen. 


Hoe ben je op Texel terecht gekomen?

Ik ben voor de liefde verhuisd naar Texel. Ben ben ik eind 2015 tegengekomen op Aruba waar wij allebei woonden op dat moment, ik woonde daar samen met mijn tweelingzus en een aantal andere dames. We werkten daar en we genoten uiteraard ook van de mooie tijd. Ik stond op het punt om definitief terug te gaan naar Nederland en toen kwam ik hem daar tegen. De liefde overwint alles en dat blijkt, want ik woon hier inmiddels alweer 6 jaar en tot op de dag vandaag nog altijd geen spijt van gehad!


Zes jaar geleden mijn leven omgegooid voor de liefde

Wat voor werk doe je?

Ik werk momenteel 3 dagen in de week als receptioniste bij Boutique Hotel Texel en ik doe daar ook de meeting & events. Ik ben begonnen in het ontbijt, doorgestroomd naar de bediening en inmiddels mag ik allemaal leuke bruiloften en events organiseren in het hotel, dit is iets waar ik mijn energie in kwijt kan. 


Wat is het mooie aan werken in een hotel?

De sfeer, ambiance, gezelligheid en het warme bad wat wij hebben bij Boutique Hotel Texel. Wat wij uitstralen en serveren vind ik een mooi concept. Je wilt iedereen laten genieten van het moois wat wij aanbieden in het hotel. Van een heerlijke behandeling, tot een lekker diner of genieten in een van onze mooie kamers. Daar word ik blij van. 


Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Ik geniet dagelijks van mijn 2 meiden. Ik neem ze overal mee naartoe om lekker te genieten van het eiland. De ene dag is dat een rondje op de Hoge Berg. De andere dag gaan we het strand op of ergens gezellig een koffietje doen op het eiland. Verder kan ik genieten van lekker tafelen met Ben of met vriendinnen/familie met een goed glas wijn. Paardrijden en motorrijden vind ik ook erg leuk om te doen maar dat hoofdstuk komt wel weer wanneer de meiden wat groter zijn en er weer wat meer ruimte is qua tijd. 


Hoe ervaar je de mensen op Texel?

Ik voelde mij gelijk thuis toen ik 6 jaar geleden op het eiland kwam wonen. De mensen die ik hier op het eiland ken en om mij heen heb, ervaar ik als lieve, hardwerkende mensen. Daar houd ik van, want dat doe ik zelf ook graag. Texel voelt voor mij als thuis en dat is toch heel fijn, als je 6 jaar geleden de keuze hebt gemaakt om je hele leven om te gooien voor de liefde.


Wat zou er op Texel moeten blijven zoals het is? 

De mooie strandslagen, de mooie natuurgebieden en de crossbaan. Zoals ik vertelde vind ik het strand heel fijn, maar ook de bossen en uiteraard de crossbaan. Ik ben blij dat op deze manier nog een beetje 'broem broem' in mijn leven is. Geen motor tegen een houten ton aan wat ik eerder deed, maar wel een stockcar van Ben en mijn schoonfamilie op de crossbaan. Dit stukje voelt ook als thuis komen en ik kan genieten van de heerlijke geur, sfeer en gezelligheid. 


Wat zou er op Texel anders mogen?

Ik houd stiekem heel erg van shoppen. Internetshoppen past niet zo bij mij. Dus ik zou graag wat minder “boutique winkeltjes” zien, en misschien 1 of 2 leuke shop ketens (Costes of Cotton club) zodat we niet altijd naar de overkant hoeven om leuke kleding te shoppen. 


Wat is je favoriete plek op Texel?

Ik denk toch echt het strand. Vroeger was dit voor mij een autorit van minimaal 2,5 uur. Nu is het op maximaal 10 minuten rijden. Hopelijk hebben we volgend jaar ook een eigen strandhuisje, zodat we volgende zomer heerlijk van het strand kunnen genieten met ons gezinnetje en gezellige vrienden/familie. 


Wie verdient er een grote pluim op Texel?

De boeren op Texel verdienen een grote pluim. Ik vind het mooi om te zien hoe deze groep mensen vecht voor hun rechten na alle ellende die zij over zich heen krijgen de afgelopen tijd. Vechten waarvoor je staat, wie je bent en wat je doet. Wij als samenleving kunnen niet zonder hen.


Hoe kijk je tegen het toerisme aan?

Toerisme hoort bij dit eiland. Dat is ook mijn werkveld. Ik vind de reuring van mensen om mij heen fijn. Gevoel van leven en we hebben hier op Texel veel te bieden voor onze toeristen. 


Wat doe je over vijf jaar? 

Ik ben benieuwd wat wij over 5 jaar doen. Ben gaat misschien de komende 4 jaar studeren, waardoor ik veel bij de meiden thuis zal zijn. Dit zal voor de komende periode eerst bij ons in het gezin centraal staan. En we houden onze opties open om ooit misschien nog 1 of 2 jaar naar het buitenland te gaan. Ben en ik houden van avontuur en wie weet zal dat over 5 jaar zijn. De Nederlandse Antillen blijft voor ons gevoel als een tweede thuis. Dus we sluiten niets uit.


Volgende 'Eiland Van...'? 

Erik Witte zou ik graag in de volgende 'Eiland Van...' zien. Erik is een collega ontbijtchef bij ons in het hotel. Deze zomer is hij zijn passie achterna gegaan door eigen fudge te maken bij Mood Food Bakery. Ik heb bewondering voor mensen die hun dromen achterna gaan. En dat heeft hij in dit geval gedaan. Wat begonnen is als een klein iets, wordt steeds groter en dat is gaaf om te zien.