Impressie van deel twee van Resort De Koog (vh De Driehoek).
Impressie van deel twee van Resort De Koog (vh De Driehoek). Foto: Europarcs

EuroParcs in opspraak

Het besluit van de Rabobank om bij bepaalde vakantieketens, waaronder EuroParcs, voorlopig geen nieuwe projecten te faciliteren, heeft geen invloed op de verdere ontwikkeling van Resort De Koog (vh De Driehoek).

Dat meldt EuroParcs op vragen van deze krant, naar aanleiding van berichten in de landelijke media.


EuroParcs: “De maatregel is genomen door Rabobank op basis van publiciteit rond rapporten, waaronder een rapport van het RIEC-Oost (Regionaal Informatie en Expertise Centrum Oost Nederland). Daarin wordt gesteld dat op vakantieparken op grote schaal crimineel vermogen wordt witgewassen. In het rapport worden geen namen genoemd en dus ook niet van EuroParcs. Het rapport beschrijft vooral invitale (niet vitale) parken. EuroParcs ontwikkelt juist vakantieparken die duurzaam en toekomstbestendig zijn en gericht zijn op verhuur van vakantiewoningen. In het rapport worden deze aangeduid als vitale vakantieparken. Wij herkennen ons dan ook niet in de beschrijving die in de rapporten zijn opgenomen.”

“De Rabobank heeft naar aanleiding hiervan vragen gesteld aan EuroParcs en in afwachting van de antwoorden een “verkoopplafond” ingesteld. Dit betekent dat de Rabobank geen nieuwe projecten van EuroParcs zal faciliteren totdat alle gevraagde documenten zijn ingediend en beoordeeld door de Rabobank. Een wezenlijk deel van de stukken is al aangeleverd, maar sommige stukken vragen iets meer tijd en worden de komende tijd aangeleverd. Daarna gaan wij ervan uit dat dit plafond voor toekomstige nieuwe dienstverlening weer opgeheven wordt. Dat zou al in januari 2023 kunnen zijn.”

De Rabobank blijft de bestaande dienstverlening faciliteren en de huidige dienstverlening aan EuroParcs wordt gewoon voortgezet, meldt EuroParcs.

“Concreet betekent dit dat het geen invloed zal hebben op de plannen voor de verdere ontwikkeling van ons park op Texel en de planning blijft hetzelfde.” Het betreft het zuidelijk deel van de Driehoek, waar twintig villa’s komen en dat naar verwachting eind 2023 zal worden geopend.

EuroParcs: “De verkoop verloopt voorspoedig, maar er zijn er nog enkele te koop voor geïnteresseerden.”