Hans Dulfer, één van de muzikanten op Club Jazz on the Waves.
Hans Dulfer, één van de muzikanten op Club Jazz on the Waves.

Jazz terug naar Texel

Vier concerten met gerenommeerde jazzmuzikanten op vier zondagmiddagen in De Waldhoorn in Den Hoorn in de periode van november tot en met april. Dat is de ambitie achter Club Jazz on the Waves. Leden kunnen zich aanmelden.

Jazz on the Waves werd tot en met 2017 als festival gehouden. Onder dezelfde noemer werden daarna nog een enkel concerten gehouden, maar daar bleef het bij. Jazzliefhebbers bleven de organisatie echter vragen wanneer er weer eens een mooi jazzconcert op het eiland zou plaatsvinden, met klinkende namen als Vloeimans, Dulfer, Bennink, Goudsmit, Borstlap, Honing, etc. Zoals ook jazzmuzikanten bleven informeren wanneer er weer op Texel kon worden opgetreden.

Reden voor de organisatie van weleer om de draad weer op te pakken. Wel in een andere vorm: Club Jazz on the Waves. In samenwerking met de Cultuurcommissie van Dorpscommissie Den Hoorn wordt jazz teruggebracht op Texel. Met als podium dorpshuis De Waldhoorn.

In plaats van een Festival met een programma voor één speciaal weekend, organiseert de Club vier concerten met gerenommeerde jazzmuzikanten op evenzoveel verschillende zondagmiddagen in de periode van november tot en met april. 

Waarom een Club? Van een club kan iedereen lid worden en we willen een gegarandeerd aantal personen binnen halen, die een vast bedrag betalen voor de 4 concerten. Dus voor bezoekers gegarandeerd kaarten, voor muzikanten gegarandeerd liefhebbers, voor organisatie gegarandeerd bezoekers. 

Voor de basis zijn er minimaal 50 leden nodig die €80,- betalen voor de vier concerten.

Voor de introductie van de Club Jazz on the Waves doet de belangrijkste sponsor – Texels, Speciaalbier – een leuke duit in het zakje: de eerste 50 aanmeldingen betalen slechts €60,-. Daarnaast blijven losse kaartjes ook mogelijk, maar deze zullen uiteraard wel duurder zijn.

Voorlopige programma:

Openingsconcert met de Dulfer Total Response en een afsluitend optreden van Eric Vloeimans samen met accordeonist Tuur Florizoone. Tussendoor twee verrassingsconcerten, waarvoor oriënterende contacten lopen met b.v. onder meer Under the Surface, The Preachermen, Artvark, Han Bennink e.o. 

Een abonnement is voor vier concerten. Wie verhinderd is kan zijn of haar plek aan familie of vrienden doorgeven. Van enkele muzikanten die zullen optreden zijn de namen bekend, zie hierboven. Vast staat dat uitsluitend professionele jazzmuzikanten optreden. “Spraakmakend, avontuurlijk, eigentijds en van topniveau”, meldt de organisatie. 

Aanmelden via jazzonthewaves@gmail.com. Meer op de Facebookpagina Jazz on the Waves of www.stichtingdromen.nl. 

Afbeelding