Puike overwinning


De 0-1 overwinning vorige week tegen Sint Boys heeft SV De Koog een prima vervolg kunnen geven; uit bij Dirkshorn werd zondag met 0-3 gewonnen.

Met 5 wissels -een unicum- begon SV De Koog onzorgvuldig aan de wedstrijd. In het eerste kwart van de wedstrijd wist Dirkshorn goed de vrije man op het middenveld te vinden, zonder echt kansen te creëren. SV de Koog was daarin productiever. Bij een laag genomen hoekschop stapte spits Daan Eelman bewust over de bal heen. De bal kwam voor de voeten van Steffan Vlaming. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal strak in de korte hoek; 0-1. Met Jesse Wonder en Bart de Lugt als verse wagons in de ploeg denderde de blauwe trein in de tweede helft over Dirkshorn heen. Op enkele penibele momenten na tussen minuut 60 en 70, waarbij De Lugt de bal 2x van de lijn wist te houden, kwamen de blauwhemden terecht op 0-2. Een scherp aangesneden vrije trap werd met het achterhoofd door Eelman verlengd. Het achterhoofd is bij ons homo sapiens anders dan het voorhoofd. Eelman gaf zodoende een bijzondere effect mee aan de bal waardoor deze over de keeper van Dirkshorn caramboleerde. Bij het ontbreken van een VAR is niet goed vast te stellen of de bal van Eelman een laatste stootje kreeg van de ingevallen Jonas Ipenburg voordat of nadat de bal de lijn passeerde. 

Bij Dirkshorn was de hoop op een goed resultaat inmiddels vervlogen. Na weer een wanhopige lange bal naar voren wist SV De Koog al counterend de derde treffer van de middag aan te tekenen. Na een gewonnen duel van één van de Koger verdedigers werd een strakke bal over 40 meter, met twee man in de rug, gecontroleerd door supersub Menno van Egmond. Met het doel achter zich stuurde hij, met een vloeiende beweging naar rechts, beide verdedigers van Dirkshorn het bos in. Vervolgens keek van Egmond naar links en gaf hij, als Ronaldinho in zijn beste dagen, de bal blind breed naar rechts wetende dat daar Lucas Ipenburg liep. Hij schoot de bal keihard in de verre linkerhoek. Trainer Bas Steegers was in zijn nopjes: “Al dat trainen met verschillende looplijnen lijkt zich nu dan eindelijk uit te betalen." SV De Koog stijgt door deze overwinning naar een (met Texel'94) gedeelde eerste plek in de 4e klasse A. Aanstaande zondag volgt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan ontvangt SV De Koog om 14:00 uur Winkel van de Texelse trainer Marcel Ris.