Varkentje Knor drijft haar baasje regelmatig tot pure wanhoop.
Varkentje Knor drijft haar baasje regelmatig tot pure wanhoop. Foto: Aangeleverd

Gouden Kalfwinnaar op herhaling

Algemeen

Deze week zijn er nieuwe films in Cinema Texel aan de Gravenstraat in Den Burg te zien en komt de film ‘Knor’ op herhaling. 

De Nederlandse animatiefilm ‘Knor’ was onlangs de grote winnaar bij de uitreiking van de Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival. Degenen die ‘Knor’ gemist hadden krijgen nu een herkansing.

In de film krijgt Babs voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

In de comedy ‘Good Luck To You, Leo Grande’ zorgt de man van Nancy voor een huis, een familie en -op het zicht- een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden, bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en voldoening en dat vindt ze in de vorm van sekswerker Leo Grande. 

In een hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.