Adviseurs Brenda Wit-Daalder en Marc Slootjes van Assurantiekantoor Bremer en RegioBank.
Adviseurs Brenda Wit-Daalder en Marc Slootjes van Assurantiekantoor Bremer en RegioBank. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

RegioBank Oosterend de buurtzame bank

Algemeen

Steeds meer banken verdwijnen of verminderen hun service. Even binnenlopen is niet zo gemakkelijk meer. Veel mensen ervaren het ongemak en willen een bank in de buurt. Waar je je welkom voelt en even binnen kunt lopen voor een vraag of advies.

Klanten kiezen zelf hoe ze hun geldzaken regelen

Marc Slootjes, medewerker van Assurantiekantoor Bremer en zelfstandig adviseur van RegioBank vertelt: “Iedereen kan bij ons binnenlopen. Wij zijn het kantoor om de hoek. Bij ons kunnen klanten hun geldzaken regelen zoals zij dat willen. Op kantoor, thuis via internet of onderweg via onze Mobiele App. Klanten kunnen bij ons terecht voor betalen, sparen en hypotheken. We nemen de tijd voor persoonlijke aandacht. Gewoon, een goed gesprek met een kop koffie. Op deze manier kunnen we echt advies op maat geven.” Persoonlijke dienstverlening, een vast aanspreekpunt en al je financiële belangen onder één dak. Het is dus wel degelijk mogelijk anno 2022!

Overstappen naar RegioBank: zo gepiept!

Wil je met je betaal- en spaarrekening overstappen naar RegioBank? Maar zie je op tegen het gedoe en regelwerk eromheen? Niet nodig! Overstappen naar RegioBank is met 1 formulier geregeld. Hoe makkelijk is dat? Marc legt het uit: “Gemak staat voorop. De Overstapservice geeft je nieuwe rekeningnummer door aan bedrijven en instanties die met automatische incasso’s geld van je rekening afschrijven. Ook regelt de Overstapservice dat alle bij- en afschrijvingen ná de overstap nog 13 maanden worden doorgestuurd van je oude naar je nieuwe rekeningnummer.” De Overstapservice biedt je dus volop gemak en zekerheid.

Weer de klantvriendelijkste bank van Nederland!
We hadden er al op gehoopt en het is weer gelukt: RegioBank is voor de vijfde keer verkozen tot de meest klantvriendelijke bank van Nederland volgens consumenten. Dit blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van een groot onafhankelijk onderzoek door Market Response. 

Assurantiekantoor Bremer is als zelfstandig adviseur van RegioBank een onafhankelijke tussenpersoon. Naast de producten van RegioBank adviseert Bremer ook in producten van andere aanbieders. Behalve voor spaar- en betaalproducten; daarin bemiddelt het kantoor exclusief voor RegioBank.

Meer over RegioBank
RegioBank is al ruim 100 jaar actief in de buurt. In dorpen en kleine steden zijn de Zelfstandig Adviseurs van RegioBank een vertrouwd gezicht. Zij kennen hun klanten en weten hoe belangrijk een leefbare buurt is waar iedereen zich thuis voelt: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Om het buurtgevoel te vergroten steunt RegioBank samen met het Oranje Fonds lokale projecten. En regelt de klant zijn bankzaken gewoon in de buurt. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen.

Gewoon binnenlopen

Nieuwsgierig naar de persoonlijke bank bij jou in de buurt en wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken? Loop dan binnen bij Assurantiekantoor Bremer en zelfstandig adviseur van RegioBank, aan de Vliestraat 1 in Oosterend. Voor meer informatie: www.regiobank.nl