Texelse hardlopers naar Mallorca

De trainingsuren hebben ze in de benen en dat betekent dat zes lopers van Runningteam Bremakker deze week vol goede moed naar Mallorca vertrekken. Daar doen ze mee aan de halve marathon en de marathon van Mallorca.

Jelte van der Kooi en Ralph Koning gaan komende zondagochtend 9 oktober van start op de halve marathon (21 kilometer). Edgar Klipper, Pieter Dogger, Ivo Huizinga en Ben Rentenaar lopen de marathon (42 kilometer). De start van de marathon is om 8:00 uur in de ochtend, de halve marathon begint om 8:45 uur. Het is de eerste keer dat de leden van Runningteam Breamakker afreizen naar het Spaanse eiland om daar een wedstrijd te lopen.


De zogeheten Zafiro Palma Marathon staat te boek als dé marathon van Mallorca. De deelnemers lopen onder meer door de binnenstad van de hoofdstad Palma, ze gaan langs de haven van de stad en ze komen langs diverse bezienswaardigheden. De route - die één of twee keer gelopen wordt - kent ook enkele hoogteverschillen. Start- en finish zijn nabij de kathedraal van Palma. 


Via de eigen Facebookpagina Runningteam Bremakker hebben de Texelse lopers aangegeven dat ze op Mallorca even niet te volgen zijn, maar dat ze op dinsdag 11 oktober terugkeren op Schiphol en het wel zien zitten om daar door een hoop mensen te worden binnengehaald en ontvangen. "Dat lijkt ons echt leuk." De zes deden anderhalve week geleden ook al mee aan de Texel Halve Marathon op het eiland.