Texel'94 wint royaal van Succes

Texel'94 heeft zondag op eigen veld met 4-1 gewonnen van Succes uit Hippolytushoef. De ploeg staat daardoor ongeslagen bovenaan in de vierde klasse.

De wedstrijd werd vooraf beschouwd als een wedstrijd die duidelijk kon maken hoe de krachtsverhoudingen in de vierde klasse A zijn. Beide ploegen wonnen vorige week afgetekend hun wedstrijd: Texel was toen met 3-6-te sterk tegen Duinrand S en Succes won met 7-1 van KSV uit Heerhugowaard. De eerste helft ging redelijk gelijk op met de betere kansen voor Texel. In de 35ste minuut opende Ids Grisnigt de score. Texel'94 kon niet lang van de voorsprong genieten want een toegekende strafschop werd door Succes benut waardoor de beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft tekende Ralph Beumkes al snel de 2-1 aan op voorzet van Rinus Wesselman die een inworp goed verwerkte. Corné van Heerwaarden bracht de toeschouwers in het veld in vervoering door een tijdje later vanaf de middellijn de derde goal te maken. De doelman van Succes was door een aanval van Texel'94 gedwongen om de bal buiten het eigen strafschopgebied weg te schieten. Die bal belandde voor de voeten van Corné die meteen zijn kans pakte om de bal vanaf de middellijn succesvol naar het lege doel te schieten. Ralph Beumkes deed dat kunstje later nog een keertje over. Alleen voor de keeper lobde ook hij de bal over de doelman heen waarmee hij de eindstand op 4-1 bepaalde. Texel speelde een prima partij voetbal en liet zien dat het goed voetbal kan spelen met een gezonde dosis inzet en vechtlust. Ook na inbreng van vijf wissels verzwakte de ploeg niet.