Oud-commissaris van TESO Jan Dogger spreekt de aandeelhouders toe.
Oud-commissaris van TESO Jan Dogger spreekt de aandeelhouders toe. Foto: Gerard Timmerman

"Met elkaar zorgen dat we blij blijven met TESO"

Maartje Duin is vrijdagavond met grote meerderheid van stemmen herkozen als commissaris van TESO. Van de 320 uitgebrachte stemmen kreeg ze de steun van 295. Ze begint aan haar tweede termijn. Ze prees de betrokkenheid van de aandeelhouders en was blij met hun goedkeuring. 

Vrijdagavond werd afscheid genomen van Jan Dogger. Na vier termijnen zwaaide hij al eerder af, maar de online vergaderingen van de afgelopen jaren waren niet de goeie momenten voor een officieel afscheid. 


Dogger liet tijdens zijn toespraak meerdere gedenkwaardige momenten bij TESO in zijn tijd als commissaris de revue passeren. Zoals de tewaterlating van van de Dokter Wagemaker in Roemeniƫ, de viering van 100 jaar TESO, de succesvolle missie van TESO om buiten de concessie te blijven, de directiewisseling van Rob Wortel naar Cees de Waal, de komst van de Texelstroom, de noodaanlandingen, etc. "Verliesjaren die na de komst van de Wagemaker en de Texelstroom waren voorspeld, zijn niet gekomen, zelfs niet door de coronapandemie."

"Wij als aandeelhouders mogen heel blij zijn met TESO. Laten we met z'n elkaar zorgen dat we blij blijven met TESO."