Zij aan zij knokken Denise (R) en Ceylin del Carmen Alvarado zich in Meulebeke naar boven.
Zij aan zij knokken Denise (R) en Ceylin del Carmen Alvarado zich in Meulebeke naar boven. Foto: Alain VDP Vandepontseele

Drie keer drie voor Denise

Alsof het zo moest zijn kwam veldrijdster Denise Betsema in de derde wedstrijd van dit seizoen wederom als derde over de streep. Haar tante en grote fan Janneke Kampstra verzuchtte daarom na afloop: "Omdat er een drie op je kont staat hoef je niet altoos derde te worden". 


Denise kon de grap wel waarderen en meldde het lachend op haar Instagrampagina. Uiteraard zou ze liever tweede of zelfs eerste willen worden, maar daarvoor moet ze wel afrekenen met haar ploeggenote Fem van Empel en Lucinda Brand, die op dit moment in topvorm verkeren. Ook tijdens de 'Berencross' in het Belgische Meulebeke eisten zij afgelopen zaterdag in de eindfase de hoofdrol voor zich op. Van Empel had de beste start en sloeg met Ceylin Alvarado een gaatje met de rest van het veld. Brand zat daar na de eerste ronde slechts drie seconden achter. In de tweede ronde kon ze aansluiten, met Denise, Inge van der Heijden en Aniek van Alphen. Brand en Van Empel probeerden samen weg te rijden maar tot twee keer toe kwam Denise terug in het wiel, waarna een eindsprint de beslissing moest brengen. De twee ploeggenotes wisten Brand er niet onder te krijgen, Van Empel werd tweede en Denise dus -weer- derde. 

Deze week reist Denise af naar de USA, waar ze op 9 en 16 oktober de eerste twee wedstrijden van de Worldcup rijdt.