Ed van Bommel met zijn gedichtenbundel "Dark night blues".
Ed van Bommel met zijn gedichtenbundel "Dark night blues".

Dark Night Blues

“Dark Night Blues” is de titel van de poëzie- en songtekstenbundel die Ed van Bommel (Sloppy Tom) zondag 9 oktober om 13:30 uur presenteert in de bar van het Van der Valk Hotel aan de Pelikaanweg.

“Ieder gedicht is een song, iedere song een gedicht. Voor beide geldt dat als je het niet in zes zinnen kan zeggen, je het ook niet in driemaal zes zinnen kan zeggen.” Was getekend Ed van Bommel (1951), singer songwriter onder de artiestennaam Sloppy Tom.

Teksten schrijft hij al sinds de laten jaren ’60 en kort daarna ook poëzie. Schrijven en muziek maken doet hij nog steeds, in grote mate beïnvloed door de jaren’60. Met als voorbeelden Cees Buddingh, Hans Lodeizen, Leo Vroman en de jonge Gerard Reve. Van Lou Reed leerde hij dat songteksten en gedichten hetzelfde zijn. “Een song is soms wat gestructureerder, maar beide kunnen worden gezongen en gespeeld. Dus bekommer je er niet om of het een gedicht is of een liedje. Ik houd ervan om mooie sferen in mooie zinnen weer te geven.”

Als de sax langzaam verstilt en zijn laatste toon verwaait met de wind als de blazers het glas heffen en de piano zwijgt terwijl bas en drums opgaan in een tastbare leegte dan is het tijd voor de finale en zet ik nog eenmaal aan voor The Dark Night Blues

Nu, in wat Ed “de winter van zijn leven” noemt, vindt hij het tijd om een deel van zijn gedichten en songteksten te bundelen. “Ik zou het jammer vinden als mijn winter eens eindigt, mijn gedichten en songteksten niet meer te vinden zullen zijn. “Dark Night Blues” is een bundel poëzie en songs met 52 gedichten en 12 songteksten. Tijdens de presentatie te koop voor €12,50, daarna voor €15,-. 

De presentatie wordt muzikaal omlijst door Ger Scheeve, solo en, na afloop, in samenspel met Ed. 

Afbeelding
Afbeelding