Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Rust in je hoofd door behandelen ‘Access Bars®’

Gezondheid Gezond & Fit

“In 2017 kreeg mijn vriend een hartstilstand in mijn bijzijn. Het was een heftige onzekere periode, gelukkig is hij er nog en gaat alles nu goed. Toen wij alles weer wat op de rit hadden, kwam bij mij de klap. Een behandeling bij de psycholoog heeft geholpen om de scherpe randjes eraf te halen, maar de onrust bleef. Dan ga je zoeken en toen kwam ik online in aanraking met Access Bars®. Ik merkte dat ik weer positiever in het leven ging staan, ook kon ik dingen meer loslaten. Ik had daar zoveel baat bij, dat ik me erin ben gaan verdiepen. En zo is uiteindelijk ´Rust in je hoofd op Texel ontstaan’.

Aan het woord Andryna van der Vis. “De bars (Engels woord voor staven) zijn 32 energiebanen die door en rondom je hoofd lopen. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties. Door lichte aanraking van deze punten, kun je letterlijk rust brengen in iemands hoofd”, legt ze uit. Zelf merkte ze hoeveel baat ze had bij de behandeling, die nog enkele weken na de behandeling doorwerkt. “Toen het toch wegebde, had ik zoiets van ‘ik wil dit gevoel helemaal niet kwijt’. Daarom ben ik een cursus gaan volgen om zelf de behandelingen te kunnen geven. In eerste instantie om ons gezin rust te kunnen geven. Mensen zoals mijn vriend, die er eerst niets in zagen, en juist vanuit die ervaring vertellen aan anderen hoe goed het bij ze helpt, zijn de beste reclame.”

Op een kaart laat ze de 32 verschillende drukpunten zien. Allemaal een ander stukje van de puzzel. “Maar ze vormen één geheel, daarom behandel je ze allemaal. Dat duurt ruim een uur bij volwassenen en bij kinderen ongeveer een half uur. Ik spreek af bij de mensen thuis en neem mijn behandelstoel mee. Als mensen in hun eigen omgeving zijn, voelen ze zich het meeste thuis. Dat werkt meestal het best.” 

Andryna krijgt van cliënten terug dat ze minder stress ervaren en meestal direct beter slapen. Elke behandeling heeft een andere uitwerking. “Ook al word je telkens door dezelfde persoon behandeld, het resultaat is altijd anders. Alles wat je niet meer nodig hebt, laat je los en dat wat je wel nodig hebt, wordt versterkt. Het is een behandeling waarvan je heerlijk ontspannen wordt. De veranderingen, die zowel mentaal als fysiek kunnen zijn, zijn het sterkst waarneembaar na ongeveer drie weken. De meeste mensen ervaren na een sessie meer ruimte in hun hoofd, alsof er een frisse wind doorheen heeft gewaaid. In het slechtste geval voelt het alsof je een goede massage hebt gehad, in het beste geval kan je hele leven veranderen.¨

Het kan ook helpen om dingen vast te zetten, handig als je aan het leren bent voor iets. “Ik omschrijf het zelf als het herordenen van je persoonlijke kaartenbakje. Door je oordelen en opvattingen los te laten, kun je bovendien ook weer open gesprekken in met anderen. Je behandelt energiebanen en ik snap dat dit voor sommige mensen best zweverig klinkt, maar dat is het echt niet. Het is bewezen dat het werkt.”

Zelf heeft Andryna regelmatig een uitwisseling met collega’s en wordt dan zelf behandeld. “Ik voel me fitter en overzie alles weer beter. Tijdens de behandeling kom je in een meditatieve stand. Je vergeet de tijd en de wereld om je heen. Als ik zelf behandel, wordt er meestal niet gepraat, al mag het natuurlijk wel.”

Inmiddels is ze ruim twee jaar bezig met haar bedrijf. “Ik werk op afspraak, dat bevalt heel erg goed.” Het gesprek met de inwoonster van Den Burg is prettig en het is duidelijk dat ze met beide voeten op de grond staat. Mensen die benieuwd zijn naar ‘rust in je hoofd op Texel’, kunnen contact opnemen via rustinjehoofdoptexel@gmail.com of 06 3072 7227.