Tijdelijke woningen achter het gemeentehuis aan de Slingerweg in Den Burg.
Tijdelijke woningen achter het gemeentehuis aan de Slingerweg in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Bezwaren Slingerweg gegrond

Bezwaarmakers tegen de verleende omgevingsvergunning voor twintig tijdelijke miniwoningen aan de Slingerweg in Den Burg zijn in het gelijk gesteld. Dat leidt er echter niet toe dat de omgevingsvergunning wordt herroepen. Zo wordt één van de units een beheerderswoning, zodat er meer controle zou moeten zijn en de overlast afneemt. 

Aan de Slingerweg staan al enkele jaren twintig tijdelijke woonunits ten behoeve van de huisvesting van deelnemers aan de Texel Academy. Er is behoefte aan uitbreiding van huisvesting hiervoor. Daarvoor is in 2020 een omgevingsvergunning verleend aan Texel Academy. Vanwege corona en financiële aspecten is de vergunning niet uitgevoerd. Door omwonenden werden bezwaren ingediend. Die bezwaren richten zich vooral op het ontbreken van een beheerderswoning en de overlast die er is en de vreest dat die groter wordt. Daarmee is van een goed woon- en leefklimaat geen sprake. 


De commissie Bezwaarschriften geeft aan dat in de vergunning niet tot uiting is gebracht dat een afweging van belangen heeft plaatsgevonden en de belangen van omwonenden zijn beschermd. Hieraan kan tegemoet worden gekomen door voorschriften aan de vergunning te verbinden. Doordat die beheerderswoning er nu wel komt, is dit bezwaar verholpen. Er is een nieuw plan gemaakt dat nu wordt gerealiseerd door Woontij. De units mogen maximaal tien jaar blijven staan.