Afbeelding
Foto: Deuce

Padel op Texel

Tennisvereniging Deuce wil in het voorjaar van 2023 twee padelbanen op haar tenniscomplex in Den Burg gerealiseerd hebben.

Een adviescommissie van de vereniging heeft de haalbaarheid en mogelijkheden van Padel binnen de vereniging onderzocht en heeft ook het bestuur enthousiast hiervoor gekregen. Het bestuur moet nu nog toestemming van de leden hebben om realisatie hiervan en de benodigde investering hievoor te mogen doen. Daarvoor wordt op zaterdagavond 8 oktober een informatieavond gehouden en zal er op maandagavond 10 oktober een extra ledenvergadering zijn, waarin de leden de benodigde toestemming hiervoor moeten geven.


De informatieavond op zaterdagavond 8 oktober is in de kantine van de Tennisvereiniging Deuce aan de Emmalaan in Den Burg en begint op 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Deze bijeenkomst kan zowel door leden als niet-leden bezocht worden. Wel vraagt het bestuur aan degene die hierbij aanwezig wil zijn, om zich uiterlijk voor maandagavond 3 oktober aan te melden zodat, bij grote deelname, eventueel uitgeweken kan worden naar een andere locatie. Aanmelden kan middels een mail aan: secretariaat@tvdeuce.nl.

Padel is een snelgroeiende sport die het midden houdt tussen tennis en squash. Overgewaaid uit Spanje waar het, na voetbal, de tweede sport is, wint padel in Nederland steeds meer terrein.


In 2011 is de Nederlandse Padelbond opgericht welke erkend is door de internationale padelfederatie, die in 2020 een fusie met de KNLTB is aangegaan. De KNLTB is het overkoepelend orgaan van tennisverenigingen in Nederland.