Karter Jordi (met beker) en zijn teamgenoten.
Karter Jordi (met beker) en zijn teamgenoten. Foto: Aangeleverd

Jordi vice-kampioen

Karter Jordi Broekman (10) heeft afgelopen zondag in het Belgische Mariembourg in de vijfde en laatste ronde van de Iame Benelux Series beslag weten te leggen op de tweede plaats in het algemeen klassement van de Mini Rookie klasse.

De coureur van team Energy Corse Benelux mag zich daarmee vice-kampioen noemen van 2022. Dat is in zijn eerste jaar in deze klasse een prestatie die boven alle verwachtingen is.


In deze laatste race had Jordi nog tot in de finale uitzicht op het kampioenschap. De dag begon nog hoopvol met een derde tijd in de kwalificatie en een tweede plaats in de eerste heat. In de tweede heat raakte Jordi betrokken bij twee race-incidenten waardoor hij veel plekken verloor die hij vervolgens weer tot P6 goedmaakte. Een tweede plaats na deze kwalificatie heats was het resultaat en daarmee nog altijd een prima uitgangspositie voor de finale.


Jordi startte in de finale vanaf de 2de startplaats in een veld van 36 deelnemers, maar kon het zjjn grote concurrent - de Belgische Priam Bruno - echter niet moeilijk maken doordat zijn motor niet optimaal liep. Hij eindigde in de finale teleurstellend als zesde. Na deze teleurstelling verwerkt te hebben maakte dit gevoel al snel plaats voor het besef een prima prestatie neergezet te hebben dit seizoen verdeeld over vijf wedstrijden op het hoogste niveau in de Benelux. Na afloop mocht Jordi zijn bokaal voor de tweede plaats tijdens de podiumceremonie van het algemeen klassement dan ook trots in ontvangst nemen.


Het seizoen van Jordi krijgt nog een mooi vervolg, met dank aan een wildcard mag hij deelnemen aan de Iame World Finals in de Franse plaats Le Mans. Die worden van dinsdag 11 tot en met zondag 16 oktober verreden. Het doel op het voor Jordi nog onbekende circuit is zich te meten met de 216 beste X30 mini rijders tot en met 12 jaar van over de hele wereld en hopelijk de pre-finals met de beste 108 coureurs te bereiken.