ZOUT organiseert

modeltekenen


Een groepje enthousiaste Zout-leden begint op woensdagmiddag 12 oktober van 14:00 tot 16:00 uur met portret/model tekenen. De groep komt twee wekelijks bij elkaar in het Kunstlokaal van Zout, Paelwerck 9 in Den Burg, bij de kinderboerderij. Ook niet Zout-leden kunnen hieraan meedoen.

Wie meedoet komt op een maillijst te staan en ontvang elke twee weken een mail met de aankondiging en kan zich aanmelden. Als ten minste vier tekenaars zich hebben aangemeld gaat het door. Er wordt eerst alleen portret getekend (heel figuur mag ook) met één lange stand van het model.


Het model krijgt een vergoeding. Afhankelijk van het aantal deelnemers betaal je naar rato een bijdrage voor het model. Dit is van € 3.00 tot maximaal €6,-. Koffie en thee is gratis. Om de beurt is iemand verantwoordelijk voor het regelen van een model. Een model kan vaker dan één keer model zitten. We hebben al een lijst met modellen die zich beschikbaar stelen, dus er kan gestart worden.


Deelnemers kiezen zelf met welk materiaal en op welk formaat men werkt, eigen teken- of schildermaterialen meenemen. Aangeraden wordt te starten met houtskool of potlood op papier.


De eerste bijeenkomst geeft Marleen Bakker, die hier veel ervaring mee heeft, op verzoek, begeleiding aan deelnemers die dat op prijs stellen. Meer informatie en aanmelden via zouttexel@gmail.com of telefonisch 0613696881.