SV De Koog start seizoen met

verdiende overwinning

Op een prima grasmat in Sint-Maarten heeft SV De Koog de seizoensouverture met 0-1 gewonnen van Sint Boys. 

SV De Koog kan in vergelijking met vorig seizoen rekenen op een grotere en fittere selectie. Daar waar dit in de voorbereiding nog niet was te zien, kwam de kwaliteit van de selectie afgelopen zondag toch bovendrijven. In de drie duels in de voorbereiding was het voetbal simpelweg niet goed. Trainer Bas Steegers was duidelijk in zijn bewoording: “Daar waar we in de voorbereiding nog leken op stuurloze tijgertjes stonden er tegen Sint Boys echt leeuwen."


Ten opzichte van vorig seizoen gunde trainer Steegers enkele nieuwkomers direct een kans. Zo vormden good old Bennie Bakkenes en Jonas Ipenburg de tandem op rechts en verdedigde Perry Farla het doel. Omdat onder meer Lucas Ipenburg, Miko Honingh en Alex Daalder het vizier niet op scherp hadden bleef het lang 0-0. De Braziliaanse vedette Dennis Heijmann strooide met wonderschone passjes en zette eerder genoemd drietal tevergeefs 4 keer één op één tegenover de keeper van Sint Boys. Ook Heijmann zelf lukte het niet de nul van het scorebord te krijgen. Een penalty was niet aan hem besteed.


Gedurende de hele wedstrijd waren de Kogers de betere partij. De vrije mensen werden makkelijk gevonden en er waren veel lopende mensen. Tegelijk was het oppassen voor de counters van Sint Boys. Farla wist zijn doel schoon te houden met enkele knappe intercepties op hoge voorzetten. Het duurde tot minuut 84 voordat SV De Koog de bevrijdende 0-1 maakte. Rik Bijpost, na een hardnekkige enkelblessure gelukkig weer van de partij, complementeerde zijn invalbeurt met een kenmerkende solo en dito schot; een zacht maar geplaatst balletje in de korte hoek. De ontlading was groot. Aanstaande zondag speelt SV De Koog de uitwedstrijd tegen Dirkshorn.