Elise Boersen: "Ik ga graag een rondje lekker wandelen met onze hond."
Elise Boersen: "Ik ga graag een rondje lekker wandelen met onze hond." Foto: Aangeleverd

Ga graag langs bij vrienden en familie

Vertel eens wat over jezelf en je achtergrond?

Ik ben Elise Boersen - Van der Star, 36 jaar en opgegroeid op boerderij “Noorderschorren” in Het Noorden. Mijn ouders zijn Rien en Elja van der Star en ik heb 2 broers, René en Martijn. Daar aan de Schorrenweg heb ik een mooie jeugd gehad, er was altijd wel wat te doen of te beleven op de boerderij. 's Zomers waren de campinggasten er waaronder veel kinderen om mee te spelen. Ook hadden we onze taakjes; de jongens buiten en ik binnen. Maar de koeien uit het land halen en later helpen melken zat er ook wel eens bij. Als je beesten wilde prima, maar je zorgde er zelf voor! Ik ben getrouwd met Eric, we hebben 3 jongens Ivan (14) Luuk (10) en Nijs (6). We wonen bijna 20 jaar samen in Oudeschild. 



Wat voor werk doe je?

Na lang in de zorg gewerkt te hebben, werk ik sinds 1,5 jaar bij Van der Linde in de schoonmaak. Het is een leuk team en alles is er goed geregeld. Wat ik fijn vind aan het werken hier is dat je ook echt klaar bent na je werk en dat ik niet de zorgen mee naar huis neem die ik in de zorg wel had. En je wordt na afloop van het werk ook niet gebeld of je toch nog wil komen voor iets. 

Mensen zijn heel blij met de kleine dingen die je voor ze doet



Wat was het mooie aan het werken in de zorg?

Ik vind het heel dankbaar werk! De mensen zijn heel blij je te zien en blij met kleine dingen die je voor ze doet, zoals een kaartje voor ze schrijven en op de bus doen, een rondje met ze lopen of een luisterend oor bieden. Simpele dingen als je gezond bent maar grote belemmering als je het niet meer zelf kunt. Ouder worden en inleveren op je gezondheid is voor niemand leuk.



Wat heb je met de visserij en het boerenleven?

Zoals ik heb verteld kom ik uit een boerengezin. En ik ben getrouwd met Eric, hij heeft een garnalenkotter met Rick Koning (TX 42) Wat ik zelf als kind als verschil met mijn kinderen ervaar is dat mijn vader altijd thuis was, maar alleen de zondagmiddag vrij was en dat we dan een rondje met het hele gezin gingen. Voor onze jongens is doordeweeks hun vader er niet, maar ze weten niet beter en gaan hier dus over het algemeen goed mee om. Eric is wel het weekend echt vrij en we genieten daar dan ook erg van met zijn allen. Ik zelf moest wel erg wennen aan het alleen zijn tot dat we kinderen kregen. Het zijn beide beroepen waarmee je afhankelijk bent van de natuur en de markt voor het product… En helaas is voor beide de toekomst onzeker.



Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Ik houd ervan om langs te gaan bij familie en vrienden. Ik zit in de OR van De Bruinvis en ben daar luizenmoeder. Ik ga graag een rondje lekker wandelen met onze hond en we hebben sinds 2 zomers een caravan waarmee we er graag op uit trekken. Op zaterdag sta ik langs de lijn bij voetbal en op zondag regelmatig bij het karten. 



Hoe ervaar je de mensen op Texel?

Erg verschillend, maar de meesten zijn vriendelijk en toch ook wel direct. Ik vind dat veel mensen het idee hebben dat ze overal hun mening over moeten geven. 



Wat zou op Texel moeten blijven zoals het is?

Wat mij betreft het idee dat we op een eiland zitten en dat wat Texel, Texel maakt. De boot, de schapenboeten, de tuunwallen, de vuurtoren, de haven met zijn kotters, de molens en ga zo maar door…. Jammer om te zien dat er steeds meer verandert of verdwijnt.



Wat is je favoriete plek op Texel?

Dat vind ik een lastige vraag maar ik loop graag over de Hoge Berg. Bijna altijd zit het Skillepaadje in mijn route. Het weidse uitzicht op de Hoge Berg, dan Ceres en langs de dijk terug.



Wie verdient er een grote pluim op Texel?

Iedereen die iets over heeft voor een ander. Of dat nou iemand is die vrijwilligerswerk doet, iemand die mantelzorger is, of dat je soms naar iemand toe gaat die veel alleen is. 



Hoe kijk je tegen het toerisme aan?

Zonder toerisme kunnen we niet, maar ik denk wel dat we de kwaliteit voor de gasten moeten waarborgen. Het moet niet te massaal worden en die grens is wel bereikt denk ik.



Wat doe je over 5 jaar?

Ongeveer nog hetzelfde denk ik. Ik ben heel tevreden met mijn leven. Maar je weet nooit hoe het loopt. 



Wie zou je graag in de volgende ’Eiland Van...’ willen zien?

Ik zou graag Marjet Langeveld-Tjepkema in de volgende krant willen zien. Ik bewonder haar hoe ze vecht voor de zorg van hun dochtertje, daarbij zijn ze net verhuisd, hebben ze kamers om te verhuren en is ze in verwachting van hun tweede kindje. Ik ben benieuwd wat zij van ons eiland vindt.