'Viswijf' bij de puzzeltocht in het centrum van Den Burg.
'Viswijf' bij de puzzeltocht in het centrum van Den Burg. Foto: Margreet Berndsen

Puzzeltocht Den Burg

"Mevrouw, vindt u het goed als we een foto van u nemen?", vragen langskomende toeristen in het centrum van Den Burg. Een ‘viswijf’ trekt daar woensdagmiddag de nodige aandacht met een blad waarop zeven verschillende vissoorten liggen.

De verschillende vissen moeten door de deelnemers van een door het Alzheimer Café georganiseerde puzzeltocht worden benoemd. Dat valt nog niet mee, blijkt na afloop. De score voor het herkennen van bekende Texelaars, waarvan foto’s zijn bevestigd aan bomen en lantaarnpalen, ligt stukken hoger. 

De puzzeltocht, die in het kader van Wereld Alzheimer Dag werd gehouden, trok woensdag ruim 50 deelnemers, die tijdens de wandeling nog wat extra beweging konden opdoen in De Wezentuin, ijsjes konden eten in de Notaristuin en warme drank met appeltaart aten bij de theetantes op de Beatrixlaan. In de Witte Burcht aan de Molenstraat werden zij na afloop ontvangen met muziek van Scheepstuig. Ans Noordenbos, die werd vergezeld door haar dochters Leonie en Renate Daman, loste de puzzel tijdens de wandeltocht als enige foutloos op.