"Bouw huizen op plek Thijsseschool"


Huizen op de plek van de voormalige Thijsseschool en een forse verbouwing van de oude Zeevaartschool in Den Burg om daar Artex en Young 4 Ever te huisvesten.

Dat stelt Hart voor Texel voor in een motie om te stoppen met de realisatie van het cultuurcentrum op de plek van de Thijsseschool aan de Keesomlaan in Den Burg. Volgens Hart voor Texel (dat één zetel in de raad heeft) is een investering van bijna €11 miljoen euro in het Thijssehuis onverantwoord in een periode van economische instabiliteit. 

Volgens hen is een forse verbouwing van het gebouw van de Zeevaartschool aan het Schilderend beter en veel goedkoper. De bibliotheek zou dan aan de Drijverstraat kunnen blijven zitten en Radio Texel in de studio aan de Warmoesstraat. De partij stelt voor op basis van een eerder onderzoek uit 2017 (quick scan) een traject te starten voor verbouw van de zeevaartschool en om stappen te zetten die nodig zijn om zo spoedig mogelijk woningen te realiseren op de locatie van de voormalige Thijsseschool. 

Op het moment ligt er een voorstel op tafel om €9,2 miljoen beschikbaar te stellen voor het cultuurcentrum, €1,5 miljoen meer dan het budget van €7,7 miljoen dat in september 2020 in de collegestukken stond. De kosten komen tot circa €11 miljoen als ook de BTW wordt meegerekend.