Pipo-wagen.
Pipo-wagen. Foto: Aangeleverd

'Pipo-wagen niet zien als kampeermiddel'

De gemeente heeft in het verleden zogeheten ‘pipo-wagens' in bepaalde gevallen aangemerkt als kampeermiddel, terwijl dat niet juist was.

Dat heeft het college laten weten in antwoord op vragen van de VVD waarom er mensen (waaronder eigenaren van Kamperen bij de Boer) waren aangeschreven en gesommeerd om hun pipowagen weg te halen.


Volgens burgemeester en wethouders wordt er op het moment per geval bekeken hoe daarmee om te gaan. “In ieder geval wordt voor deze situaties de vaststelling van het parapluplan afgewacht voordat daadwerkelijk handhavend wordt opgetreden.”


Volgens het bestemmingsplan Buitengebied uit 2013 moeten pipowagens worden gezien als ‘stacaravan’ (verblijf dat gedurende meerdere jaren op een kampeerterrein op dezelfde plaats blijft staan) en niet als ‘kampeermiddel’ (verblijf dat kan worden gebruikt voor recreatief nachtverblijf en dat gelet op zijn constructie, omvang en vorm geschikt is om te worden vervoerd). Kampeermiddelen zijn toegestaan bij kamperen bij de boer, stacaravans niet.