Parkeerplaats Kogerstrand heeft een 'openbaar' karakter

Hoewel De Krim de pacht betaalt en alle onderhoud moet betalen van het parkeerterrein aan de bovenzijde van camping Kogerstrand, moet de geplaatste slagboom bij de camping weg. De gemeente heeft naar eigen zeggen "abusievelijk mondeling toestemming verleend om een slagboom te plaatsen" en schrijft dat er "onvoldoende rekening gehouden is met het openbare karakter van dit parkeerterrein". 

Op De Krim balen ze van de situatie, maar zijn nog wel in gesprek met de gemeente over een oplossing. De parkeerplaats is namelijk nog altijd openbaar. Krim-directeur Iwan Groothuis schrijft aan de partijen in de gemeenteraad: "We hebben de bovengelegen parkeerplaats uitgebreid van 80 naar 95 parkeerplaatsen. Op een gedeelte grenzend aan de parkeerplaats was het terrein voorzien van graskeien. We hebben de bestrating in lijn gebracht met de bestrating van de bestaande parkeerplekken. Van de 95 plekken hebben we er 40 gereserveerd voor onze gasten. 55 plekken zijn beschikbaar voor reguliere bezoekers. Het parkeerterrein is nog steeds voor iedereen toegankelijk. Het uurtarief is €2,50. Uiteraard zijn de bestaande invalideplekken nog steeds aanwezig en er is een oplaadpaal geplaatst. We hebben getracht met alle stakeholders zoveel mogelijk rekening te houden. De afgelopen 2 maanden zijn in onze ogen uitstekend verlopen. De 55 plekken die beschikbaar waren voor reguliere bezoekers zijn altijd voldoende gebleken. Er heeft ons geen enkele opmerking dan wel klacht bereikt over het ingestelde tarief. Het instellen van een uurtarief zonder maximum heeft er kennelijk toe geleid dat gasten van het hotel en medewerkers van de strandslagen elders hebben geparkeerd. Dat kan uiteraard ook prima bij het eigen hotel, middels een parkeervignet bij De Nikadel of het vlakbij gelegen parkeerterrein van Paal 21. We hebben in onze ogen de parkeerproblemen sterk verbeterd. We zijn er nog niet maar hebben weer een goede stap gezet. Het bovengelegen kampeerterrein biedt voldoende plek aan de bezoekers van het strand, is nog steeds voor iedereen toegankelijk en het gevraagde tarief is voor Nederlandse begrippen laag en geeft geen aanleiding tot klachten."

De Krim en de gemeente hadden eerder een meningsverschil over de verantwoordelijkheid van het opknappen van de brug op de camping richting het strand. Voor beide partijen zijn gemaakte afspraken over onderhoud onvindbaar. Op het voorstel om, gezien het verleden en het ontbreken van ondertekende afspraken, een gedeelde verantwoordelijkheid te nemen is door de gemeente negatief gereageerd. De Krim heeft vervolgens het gehele renovatietraject op zich genomen. De werkzaamheden moeten na de herfstvakantie beginnen.