Gaat "het roer om” door Toekomstplan?


De aanhoudende stijging van het vervoer bij TESO (met uitzondering van de coronadip) is voor de bootdienst aanleiding het signaal af te geven dat, indien deze lijn zich voortzet, de capaciteit dan verder moet worden uitgebreid.

TESO meldt ook: “Of het zover gaat komen is nu nog de vraag. Als “het roer om gaat”, op basis van het in 2021 vastgestelde Toeristisch Toekomstplan (TTP), vlakt dat de groei de komende jaren mogelijk af.”

Directeur Cees de Waal doelt op de aanbevelingen in het TTP om een duurzame balans aan te brengen, de slaapplaatsencapaciteit te fixeren, een rem op de capaciteit te zetten en maatregelen te nemen die daadwerkelijk het gevoel van drukte en overlast verminderen.

De Waal: “Het is dus aannemelijk dat het op basis van dit plan vast te stellen beleid er toe zal leiden dat de groei van het aantal TESO vervoersbewegingen gaat afvlakken. Het is voor TESO belangrijk om hier goed zicht op te hebben. Om adequaat te kunnen investeren in een schip met een capaciteit waarmee we tot na 2050 de walverbinding met Texel op een kwalitatief goede manier kunnen onderhouden, is het voor ons van belang om te weten hoeveel voertuigen we dan dienen over te zetten.”