Floor Huisman met Hakuna Matata. Foto: mirjam hin
Floor Huisman met Hakuna Matata. Foto: mirjam hin

Zeer geslaagde SGW

Op de landerijen van buurman en buurman (Kooiman en Hin) aan de Hoornderweg vond afgelopen weekend na twee jaar afwezigheid de samengestelde wedstrijd Texel plaats.

Het was prachtig weer, waardoor er veel publiek op de wedstrijd afkwam. Zo’n 125 deelnemers vanuit het hele land hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd, waaronder ook veel Texelse ruiters. Er was dit jaar een nieuw organisatiecomité met een nieuwe parcoursbouwer, waardoor het crossparcours ietsje anders was dan andere jaren en dat zorgde bij veel deelnemers voor genoeg uitdaging.


Fien Schraag reed met Peggy's Rocket 187,5 punten in haar dressuurproef en sprong een foutloos springparcours. Ook de cross wist zij foutloos af te leggen binnen de tijd en pakte met dit resultaat een knappe eerste plaats. Marilyn Brouwer maakte haar crossdebuut in de klasse BB met haar dressuurpaard Sylvona C. Een foutloos springparcours en een mooie foutloze cross, leverden haar de derde prijs op. Manon Visser reed met Bailey in de klasse B een nette dressuurproef met 198 punten en een mooi foutloos springparcours en een foutloze cross. Ook Visser nam plaats op het podium en werd derde. Leonie van Schaik startte met de geroutineerde Elviro la Grande van Marloes Bastiaanse in de klasse M en reed een zeer mooie dressuurproef met 214 punten. Het springparcours bleef mooi foutloos en ook de uitdagende cross legden zij samen foutloos af. Enkele tijdfouten zorgden voor een mooie vierde plaats. 


Van Schaik reed ook haar eigen 5-jarige merrie Miekaloma en de 4-jarige merrie Namasté van Mariska Witte in de klasse B. Namasté liet in het springen twee balkjes naar beneden vallen, maar liep fantastisch foutloos door de mooie cross. Twee winstpunten zorgden voor een promotie naar de hogere L-klasse. 


Miekaloma noteerde een foutloos springparcours en twee foutjes in de cross. Roos Bloemendaal reed met haar Billy Boy een knappe L-cross met een kleine hapering op het water en ook Floor Huisman reed met Hakuna Matata een mooi foutloos springparcours en noteerde maar een klein foutje in de cross. Ook Nynke Moorman met Levitus H en Eva Helbers met Fanatic reden de cross keurig uit met slechts enkele kleine foutjes onderweg. De organisatie kan terugkijken op een prachtige wedstrijd, wat mede dankzij de vele sponsoren en alle Texelse vrijwilligers een geslaagd evenement is geworden. De organisatie maakt zich alweer op voor volgend jaar.