Zwemclub ZPC TX'71 sloot het zomerseizoen feestelijke af in Molenkoog.
Zwemclub ZPC TX'71 sloot het zomerseizoen feestelijke af in Molenkoog.

Zwemclub sluit zomerseizoen af

Zwemclub ZPC TX ’71 heeft zaterdagmorgen het zwemseizoen in Molenkoog afgesloten met een spectaculaire activiteitentraining.


Een lekker ochtendzonnetje zorgde voor een feestelijke sfeer. De trainers hadden voor de gelegenheid een parcours uitgezet waarbij poortjes, ringen, diverse matten en zelfs bootjes tevoorschijn waren gehaald. Dit leidde tot een mooie competitie onder de zwemmers en de nodige hilariteit. “Geef ze een boot en je lacht je dood”, aldus een zeer tevreden trainer Jan Wiering. De jeugdleden brachten enthousiaste vrienden en vriendinnen mee, voor extra veel zwemplezier. Ook zij genoten met volle teugen van het waterspektakel. De zwemclub kijkt terug op een uitstekende zwemzomer, zowel in Molenkoog als in het buitenwater ‘achter diek’.

In de winter zit de zwemclub niet stil. Enkele leden houden het zeezwemmen jaarrond vol, andere kiezen voor warmer water. Momenteel is de club nog volop in gesprek over de tijden voor het winterzwemmen in Calluna, meldt het bestuur: "Natuurlijk willen we onze leden ook in de winter regelmatig laten zwemmen, maar we zijn daarbij afhankelijk van de ruimte die we krijgen. En natuurlijk het kostenplaatje.”

Afbeelding