Scheidsrechters bij SVO die worden bedankt voor hun inzet.
Scheidsrechters bij SVO die worden bedankt voor hun inzet. Foto: Archieffoto

Opleiding voor scheidsrechters

Ze zijn onmisbaar voor een voetbalwedstrijd, maar scheidsrechters moeten soms - met een beetje pech - wel eens met een lichtje worden gezocht zodat een wedstrijd door kan gaan.

Bij Texel'94 in Den Burg begint binnenkort een opleiding voor verenigingsscheidsrechters als daar voldoende belangstelling voor is. Volgens René Guldemond van Texel'94 gaat het om een opleiding die de KNVB normaliter aan de overkant, maar de komende tijd een keer op het eiland zelf wil verzorgen. De opleiding staat open voor zowel mensen van een sportvereniging als mensen die niet actief zijn bij een sportvereniging.

Tijdens de cursus (vier bijeenkomsten van drie uur en stages in het veld) wordt volgens de KNVB onder meer aandacht besteed aan het geven van leiding aan 22 spelers op het veld. Er wordt ook aandacht besteed aan het  toepassen van de spelregels, het kiezen van de juiste posities in het veld, samenwerking met de assistent-scheidsrechters (grensrechters en de vierde man), het uitvoeren van spelhervattingen en het opleggen van disciplinaire straffen bij overtredingen.

De cursus wordt naar het eiland gehaald om nu en in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende scheidsrechters voor wedstrijden. Meer informatie via René Guldemond, tel 06-50488545.