Archieffoto Hovocubo tegen Texel.
Archieffoto Hovocubo tegen Texel. Archieffoto Willem Sangers

Verlies Texel Futsal tegen Hovocubo

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond uit in Hoorn met 6-1 verloren van Hovocubo.

Hovocubo is meermalen landskampioen in het zaalvoetbal geweest en kent diverse internationals, waardoor de Texelse kansen bij voorbaat niet hoog werden ingeschat. Daar kwam bovenop dat een deel van de vaste kern van de Texelse zaalvoetballers geblesseerd is, waardoor coach Martijn de Veij met diverse jonge spelers en een paar vaste krachten tegenover Hovocubo in het veld stond.

De thuisploeg had in een minuut tijd het eerste doelpunt al te pakken, maar daarna begon Texel zich sterk te verweren om niet van het veld gespeeld te worden. Met succes: de schade bleef in de eerste helft beperkt tot 3-0 en Texel wist ook een paar kansen te creƫren die echter niet werden verzilverd.