Niels van Zuilen en Daan Aberson, winnaars van de A- en B-poule.
Niels van Zuilen en Daan Aberson, winnaars van de A- en B-poule. Foto: Gerco Aberson

Texelse zeges op wielerbaan

Niels van Zuilen en Daan Aberson hebben zondag in Den Burg het Open Texels kampioenschap wielrennen van Wielersport Texel gewonnen.

Niels werd winnaar in de A-poule (43 km op de wielerbaan in Den Burg), gevolgd door Dave Huijsman en Klaas Heinis die tweede en derde werden. In de B-poule (33 km op de baan) kwam Daan als eerste over de streep. Hij was vanuit de jeugd toegevoegd aan de heren en met succes. Tweede werd Mathijs Verhagen, Rob Zegers pakte de derde plek. Zij zijn ook allen rijders van Texelse bodem.

Aan het open kampioenschap van de wielersport deden zowel renners van het eiland als van de overkant mee. Zij namen het in diverse categorieën en poules tegen elkaar op, met in de ochtend de jeugd (in zes categorieën) en in de middag de senioren.

Bij de jeugd werd Floor Huizinga derde in categorie 2 waardoor ze als Texelse op het podium belandde. In categorie 3 pakte Cas Witte de tweede plaats, gevolgd door Boaz de Jong en Elin Witte op de vijfde en zesde plaats. In categorie 4 pakte Beau-Jane Bos de derde plaats door in de sprint Milan Koster te verslaan waardoor ook in deze categorie een Texelaar op het podium stond.

Dennis Hoogenbosch pakte in categorie 5 een podiumplaats door derde te worden. Roxean de Kroon (5e), Jorik Kroon (7e), Tim Huizinga (8e) en Rick Vlaming (10e) waren de andere Texelse deelnemers in deze strijd. In de zesde categorie stonden in de ochtend geen renners van WS Texel aan de start en ging het gehele podium naar overkantse renners.

In de middag stonden de senioren aan de start met onder hen de jeugd van categorie 7 en de eerstejaars nieuwelingen omdat er in die categorieën weinig deelnemers waren. Bij de dames waren Carmen van der Werff en nieuweling Lois van Ommen op dreef totdat Carmen in de voorlaatste bocht voor de finish een lekke band kreeg, onderuit schoof en Lois in haar val meenam. De twee hadden geen ernstig letsel zodat ze - met enige schrik - konden finishen. Alle uitslagen van het Open Texels Kampioenschap zijn te vinden op wstexel.nl.