De Emmalaan waar nu nog 30 en 50 km per uur geldt.
De Emmalaan waar nu nog 30 en 50 km per uur geldt. Foto: Jeroen van Hattum

Snelheid Emmalaan naar 30 km

De twee stukjes Emmalaan in Den Burg waar nu nog een maximumsnelheid van 50 km per uur geldt, gaan naar alle verwachting naar 30 km per uur. 

Een meerderheid van de politieke partijen staat achter dat voorstel van Texels, PvdA en GroenLinks. VVD meldde zich als mede-indiener en D66 sprak dinsdagavond tijdens behandeling van het voorstel in de raadscommissie steun uit. De verlaging moet ertoe leiden dat vanaf de rotonde Schilderend tot aan de rotonde Elemert één snelheid geldt op de Emmalaan. Dat moet leiden tot meer duidelijkheid voor het verkeer. Het is een tijdelijke maatregel die vooruitloopt op de zes scenario's die het college volgende maand op tafel legt voor de nieuwe herinrichting van de Emmalaan en het is een maatregel die op verzoek van de politieke partijen vooruitloopt op de tijdelijke maatregelen die het college neemt in aanloop naar de nieuwe herinrichting.

Volgens wethouder Cees Hooijschuur (verkeer) is de politie niet enthousiast over de aanpassing van de snelheid in verband met de handhaving. Het college kon zich vinden in de maatregel. De raad neemt daar later deze maand een besluit over.