Lange file op drukke Hoofdweg na afsluiting weg door ongeval

Een lange file afgelopen vrijdag op de Hoofdweg in Eierland. Door een ongeval was de weg - momenteel de omleidingsroute voor de Postweg - een tijdje afgesloten.

Op de kruising van de Hoofdweg en de Oorsprongweg waren een automobilist en een motorrijder met elkaar in botsing gekomen. De automobilist wilde vanaf de Hoofdweg afslaan naar de Oorsprongweg en kwam in botsing met de motorrijder die van de andere kant kwam en tegen de zijkant van de afslaande auto reed. 


Om ruimte te maken voor de hulpverlening en het wegslepen van beide voertuigen was de kruising een tijdje afgesloten met de file als gevolg. De motorrijder werd met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Dinsdagavond was er ook al een ongeval op de Hoofdweg, toen op de kruising met de Muyweg waar een auto en een bestelbus met elkaar in botsing kwamen. 

De Hoofdweg is op het moment de enig beschikbare doorgaande weg waarop De Cocksdorp bereikbaar is sinds de afsluiting van een deel van de Postweg voor de tweede fase van de reconstructie van die weg. De werkzaamheden aan de Postweg (tussen de Slufterweg en De Cocksdorp) duren tot het voorjaar van 2023. Het betekent dat het de komende tijd drukker is met verkeer op de Hoofdweg van en naar De Cocksdorp dan gebruikelijk. 


Het was vorige week overigens raak met ongevallen op het eiland. Vrijdagochtend was er op de Emmalaan (ter hoogte van Hotel Den Burg) een ongeval waarbij een 14-jarige jongen in botsing kwam met een auto en woensdag waren er meerdere ongevallen met fietsers op het eiland. Bij het ongeval op de kruising van de Burgerdijk en Ongeren was er volgens een betrokkene sprake van een situatie waarbij de fietser geen voorrang verleende aan een bestelbus die voorrang had waarna het tot een botsing kwam.