Jasper Bon en Arnaud Rosdorff geven een concert in het Eierlandsche Huis.
Jasper Bon en Arnaud Rosdorff geven een concert in het Eierlandsche Huis.

Concert pianisten

Pianisten Jasper Bon en Arnaud Rosdorff geven zaterdag 10 september om 15:00 uur een concert in het Eierlandsche Huis, Klimpstraat 33 in De Cocksdorp. Toegang €10,-, kaartjes zijn aan de deur verkrijgbaar.

Jasper Bon studeerde piano aan het Utrechts conservatorium en het Sweelinck conservatorium in Amsterdam bij o.a. Robert Groslot en Willem Brons,
Als bijvak studeerde hij fagot bij o.a. Brian Pollard en Louis van Nunen. Hij trad vanaf 1990 op als pianosolist bij orkesten. Sinds 2002 is hij fagottist in het Promenadeorkest. Hij organiseert met enkele collegae pianisten vele concerten met het ''Scarbo Pianistencollectief''. De laatste tijd legt hij zich toe op componeren, zo verschenen van zijn hand 3 pianoconcerten, pianotrio's en blaaskwintetten.


Arnaud Rosdorff kreeg zijn eerste pianolessen van Daniel van Zweden en Gerard Hengeveld. Nadat hij diverse jeugdconcoursen had gewonnen, studeerde hij verder bij Jan Wijn en Danielle Dechenne aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1992 het diploma Docerend Musicus behaalde. Arnaud speelde in verschillende beroepsorkesten, o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Holland Symphonia en Opera Spanga. Sinds 2000 speelt hij in het tango-orkest ‘Piazzo ensemble‘, waarmee hij twee cd's maakte.


De pianisten zullen ieder enkele van hun favoriete pianowerken uitvoeren: Arnaud speelt Bach en Chopin, Jasper speelt Bach, Moessorgsky, Debussy, Skriabin en eigen werk. Samen spelen ze de sonate van Poulenc voor 4 handen.