Afbeelding
Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Texels Welzijn

Taalhuis Texel – informatiebijeenkomsten

Algemeen

In de maand september houdt Taalhuis Texel i.s.m. Texels Welzijn informatiebijeenkomsten in alle dorpshuizen.

Tijdens de interactieve bijeenkomst gaan we in gesprek over wat het Taalhuis voor u of mensen in uw omgeving kan betekenen.

Taalhuis Texel is voor alle volwassenen die (beter) Nederlands willen leren lezen, schrijven en spreken. En voor iedereen die beter wil leren rekenen of digitaal vaardiger wil worden.

De Wielewaal in De Waal,                        Woensdag 21 september van 10.30 - 11.30 uur
’t Skiltje in Oudeschild,                             Woensdag 21 september van 14.00 - 15.00 uur
De Buureton in Den Burg                         Woensdag 21 september van 19.30 - 20.45 uur
De Waldhoorn in Den Hoorn                     Dinsdag 27 september van 10.00 - 11.00 uur
De Hof in De Koog                                    Woensdag 28 september van 10.00 - 11.00 uur
De Bijenkorf in Oosterend                         Donderdag 29 september van 10.00 - 11.00 uur
Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp   Dinsdag 4 oktober  van 10.30 - 11.30 uur

Graag vooraf aanmelden bij Texels Welzijn: tel. 312696 | welzijn@texelswelzijn.nl

Wist u dat ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders van 18 jaar of ouder moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en daardoor ook met digitale vaardigheden? Zij hebben onvoldoende vaardigheden om zich zelfstandig te kunnen redden in onze samenleving. Voor ongeveer twee derde van hen is Nederlands de moedertaal en één derde heeft een anderstalige achtergrond. 

Wat betekent dit voor hen in het dagelijks leven? Het invullen van formulieren, lezen van recepten, toepassen van veiligheidsinstructies, aanvragen van zorgtoeslag, betalen van rekeningen, een treinkaartje kopen, je kinderen voorlezen: Het is allemaal heel lastig als je niet goed begrijpt wat er staat. Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om hier iets aan te doen!

Het Taalhuis Texel helpt! 

Het Taalhuis Texel geeft gratis advies over de mogelijkheden. De Taalhuismedewerker neemt voor elke bezoeker tijd voor een kennismakingsgesprek. Hierin wordt duidelijk wat iemand wil leren en welke manier het beste daarbij past. Dat kan bijvoorbeeld een taalmaatje zijn van Texels Welzijn, een Klik en Tikcursus in de bibliotheek of het volgen van een cursus op het ROC Kop van Noord-Holland. De taalhuismedewerker heeft een overzicht van de gratis mogelijkheden. Ook als u iemand in uw omgeving kent die moeite heeft met lezen, schrijven of rekenen geeft het Taalhuis u graag advies.

Het Taalhuis Texel en deze bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Texel, Stichting Lezen en Schrijven, Kopgroep Bibliotheken, ROC Kop van Noord-Holland en Texels Welzijn.