"Samenwerking tussen scholen gaat nu pas echt beginnen"

De samenwerking tussen de basisscholen die in de nieuwe Skool aan de Emmalaan in Den Burg begint nu pas echt. 

Woorden van onderwijswethouder Remko van de Belt donderdag tijdens de officiƫle opening van het onderwijscentrum. De wethouder blikte terug op het verleden waarin de vijf basisscholen in Den Burg elkaar hadden opgezocht om gezamenlijk wat te doen aan het teruglopend aantal kinderen op Texel, maar hij blikte ook vooruit naar de toekomst. Het is volgens Van de Belt zaak dat de scholen nu ook blijven samenwerken ten bate van het onderwijs op Texel.


Bestuursvoorzitter Jan Bot van Kopwerk kaartte aan dat de scholen door de gezamenlijke huisvesting in de Skool de mogelijkheden in handen hebben om de komende jaren iets prachtigs te realiseren. Volgens hem biedt de gezamenlijke huisvesting de kans om te leren hoe je samen iets kan realiseren ook al kunnen de meningen soms verschillen. Het biedt volgens Bot de kans om te ontkomen aan de huidige tendensen van 'polarisatie of terugtrekken in de eigen bubble'.


Volgens wethouder Van de Belt kan een goede onderwijsvoorziening ook helpen om Texel nu en in de toekomst aantrekkelijk te laten zijn voor nieuwe mensen dan wel gezinnen om zich op het eiland te vestigen. Het eiland is momenteel snel aan het vergrijzen. Hij betrok naast het nieuwe onderwijscentrum ook de nieuwe sporthal en het beoogde cultuurcentrum in het geheel om aan te geven dat Texel dergelijke voorzieningen nodig heeft voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat.