Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Tevreden


Na een jaar afwezigheid ivm corona stond dit jaar de 39e editie van de samengestelde menwedstrijd op de agenda. 43 deelnemers, zowel Texelaars als overkanters, reden een goede wedstrijd onder uitstekende weersomstandigheden.

Een samengestelde menwedstrijd bestaat altijd uit drie onderdelen. Op zaterdag werd er dressuur gereden aan de Smitsweg en een vaardigheidsparcours afgelegd bij manege Akenburg. Zondag was het tijd voor het spectaculairste gedeelte, de marathon. De hindernissen stonden dit jaar opgesteld bij Driehuizen, aan de Westerweg en op het terrein van manege Akenburg. De deelnemers die over alle drie de onderdelen het beste resultaat behalen eindigen bovenaan, dus het klassement kan op dag twee nog flink veranderen. Allersnelste en beste deelnemers waren dit jaar Hindriëtta Lamein in de klasse dubbelspan pony’s klasse L en Dexter Biersteker bij de dubbelspan pony’s klasse M.

De aanmoedigingsprijs was voor de 10-jarige Bryan Limpens die met zijn pony Goldberg’s Clay tweee werd in de klasse enkelspan pony’s klasse L. Bryan was de jongste deelnemer aan de wedstrijd.

Texelse deelname

Veel respect was er voor de oudste Texelse deelnemer, Frans Bakker. Hij doet al sinds jaar en dag mee aan de SMW en reed ook dit jaar weer mee met zijn enkelspan paard. Cees Bakker reed mee met zijn dubbelspan friezen Neelte en Anne. Petruska Timmer nam haar nieuwe paard Benno mee die ze pas zeven weken in haar bezit heeft. De nieuwe combinatie werd keurig eerste in de impulsrubriek enkelspan paard. Nanny van der Berg behaalde dezelfde plaats met haar pony Goldy bij de pony’s. Maudy Witte reed haar tweespan pony’s Lola en Duco na een zeer korte voorbereiding naar een derde plaats bij de dubbelspan pony’s klasse L, Marge Zandstra eindigde in dezelfde klasse op de vierde plaats met haar dubbelspan shetlanders. Voor Linda Drijver en haar arabofries Hidde was er een viere plaats bij de enkelspan paarden klasse L. Alphine Smit kwam in dezelfde klasse uit met haar Tinker Keen.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend en wil nogmaals alle officials, vrijwilligers en grondeigenaren bedanken voor de fijne samenwerking.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding