Leerlingen beginnen aan eerste volledig schooljaar in de Skool

De leerlingen van de vijf basisscholen in de Skool in Den Burg zijn gisteren aan het eerste volledige schooljaar in het nieuwe gebouw aan de Emmalaan begonnen.

De leerlingen kregen er op woensdag 11 mei voor het eerst les, maar dat was toen nog onder het gesternte van een schoolplein dat niet klaar was waardoor ook niet alle toegangen tot het gebouw bereikt kon worden. Inmiddels is het schoolplein klaar met de kanttekening dat nog niet alle beplanting er staat. Dat gebeurt later dit jaar. Als het nu was gebeurd, had het risico bestaan dat de planten door het warme weer niet zouden aanslaan.

De ruim zeshonderd kinderen hebben allemaal een plek gevonden binnen het gebouw. Groep 8 van De Fontein is - net als vorig schooljaar - nog een keer gevestigd op de tweede verdieping waar een ruimte tijdelijk tot klaslokaal is omgebouwd. Groep 8 van de Jozefschool zit dit schooljaar tijdelijk in het lokaal voor euritmie (muziekeducatie) van de Vrije School. De euritmie is verplaatst naar een speellokaal. Voor de Taalklas wordt nog een keer ruimte gehuurd bij de OSG. De Skool is gebouwd op basis van de verwachte leerlingenaantal in de toekomst, waardoor het nu nog even passen en meten is. 

De vijf basisscholen in de Skool hebben nog niet te kampen met een tekort aan leraren. Volgens bestuursvoorzitter Jan Bot van Kopwerk is het wel merkbaar in de invallerspoule dat het aantal leraren niet groot is. Nieuwe medewerkers werden de afgelopen tijd geholpen met het vinden van huisvesting zodat dat geen probleem hoefde te zijn om naar het eiland te komen. Komende donderdag wordt de Skool officieel geopend.