Deelnemers aan het Theo Witte toernooi.
Deelnemers aan het Theo Witte toernooi. Foto: Aangeleverd

Eerste Theo Witte toernooi bij Deuce voor spelers racketochtend

Op de tennisbanen van Deuce in Den Burg is vrijdag het eerste in “memoriam” Theo Witte toernooi gehouden.

Het toernooi werd gehouden ter ere van Theo Witte die op 15 april overleed. Theo was de organisator - en een trouwe en fanatieke deelnemer - van de racketochtenden die elke dinsdag en donderdag bij Deuce worden gehouden. Bij de tennisvereniging ontstond het idee met de trouwe spelersgroep van de racketochtend een mini-toernooi te houden en dat werd al snel het Theo Witte toernooi.


Jan Joosten (84), het oudste lid van de racketochtend, kreeg één van de rackets waarmee Theo altijd zijn wedstrijden speelde en opende daarmee op bijzondere wijze het toernooi. Hij mocht het racket, dat de familie van Theo aan Deuce had geschonken, houden. Er deden 18 spelers mee aan het toernooi dat werd gewonnen door René Verduyn en Ariena Muilenberg. Zij wonnen in de finale van Erwin Capitain en Ingrid Zijlstra. 


De winnaars kregen als prijs het reserve-racket van Theo. Dat is voorzien van een mooi schild met daarop de vermelding 'Theo Witte toernooi'. De prijs werd uitgereikt door Sandra, de dochter van Theo, die speciaal met haar man Jan Hendrik (door wie Theo ooit is begonnen met tennissen) naar Deuce was gekomen. De vriendin van Theo en andere familie waren eveneens naar de baan gekomen voor de prijsuitreiking en schoven ook aan bij de barbecue. 


Het reserve-racket heeft een ereplek gekregen in de kantine van Deuce. Bedoeling is dat er elk jaar een nieuwe winnaar wordt bijgeschreven. Volgens Deuce was het toernooi een dag met een gouden rand vol herinneringen, een fijne sfeer en veel gezelligheid. "Het was voor herhaling vatbaar."