Gebak bij de feestelijke opening van de tweede vestiging van de Pepermolen in de Bijenkorf.
Gebak bij de feestelijke opening van de tweede vestiging van de Pepermolen in de Bijenkorf. Foto: Gerard Timmerman

Pepermolen breidt uit

Gebak, muziek en gezelligheid zaterdag bij de opening van de tweede vestiging van kinderopvang De Pepermolen in De Bijenkorf in Oosterend. Een sfeervolle en functionele opvang en bovenal een welkome uitbreiding van de Pepermolen, waar de vestiging aan de Peperstraat uit z’n jasje is gegroeid. Zo’n honderd gezinnen maken er al gebruik van. In Oosterend groeit het aantal jonge gezinnen. Dat merken ze ook op de Vliekotter. Bij de start van de schooljaar waren er 113, over korte tijd bezoeken zelfs 125 kinderen de basisschool in Oosterend.

Reden voor Kopwerk om na de overname van de Pepermolen uit te zien naar een tweede vestiging van de Pepermolen. Die werd gevonden in De Bijenkorf. De voormalige opslagruimte aan de zijkant van het dorpshuis werd gestript en opnieuw ingericht. Mede dankzij veel vrijwillige inzet van onder andere ouders en mensen van de dorpscommissie.

Het resultaat stemt tot tevredenheid, zo bleek bij de feestelijke opening. De twee vestigingen van de Pepermolen staan met elkaar in verbinding. Begeleidsters werken beurtelings in beide vestigingen, zodat kinderen steeds bekende gezichten zien. De peuteropvang in De Bijenkorf is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 7:00 tot 13:00 uur en op woensdag en vrijdag van 7:00 tot 12:00 uur. En op elke werkdag 's middags van 13:00 tot 17:00 uur is in de Bijenkorf de Buitenschoolse Opvang voor kinderen van 4 tot 7 jaar geopend. De Pepermolen en de Vliekotter gaan dit jaar werken aan teambuilding en visievorming en gaan een doorgaande leerlijn opzetten.