Beeld van het zwemonderdeel van de zesde wilde triatlon.
Beeld van het zwemonderdeel van de zesde wilde triatlon. Foto: Willem Sangers

Zwemmen, fietsen en hardlopen tijdens de zesde "wilde triatlon"

Geen bondswedstrijd, wel veel enthousiasme, strijdlust en plezier tijdens de zesde "wilde triatlon" die woensdagavond op en rond het strandje van Dijkmanshuizen werd gehouden. 


Een oefentriatlon waarbij 500 meter werd gezwommen, 20 km gefietst en 5 km hard gelopen. De achtste triatlon was min of meer een Texels onderonsje, met 21 individuele deelnemers, die alle onderdelen deden en tien trio's met op elke discipline een specialist. Aan de start oudgedienden en ook debutanten op dit sportonderdeel, onder wie enkele jongeren.

Onder toeziend oog van de officieuze wedstrijdleider Theo Boom en de nodige toeschouwers werkten de triatleten de verschillende onderdelen af. Prima omstandigheden. Nauwelijks een golfje op de zee, een zacht briesje, alleen voor het looponderdeel was het aan de warme kant. 

Snelste bij de solo's was Duco van der Kuijl, in een eindtijd van 1.05.06 uur. Met op een gedeelde tweede plaats Katja Andeweg en Iris van Heeringen, beiden 1.05.56 uur.

Winnend trio was team Erwin Terpstra, Dave Huijsman en Maikel van der Gracht in 51.30 min. Op de tweede plaats Natasja van der Vis, Jordy Vinke en Florian Julius in een eindtijd van 52.00 min en derde de ploeg van Willem van Tatenhove, Jeroen Hemelrijk en Edgar Klippel in 57.25 min. De jongste solo atleet was Hannes van de Wetering 12 jaar, tijd 1.11.48

Afbeelding