Het gebouw van de Skool aan de Emmalaan.
Het gebouw van de Skool aan de Emmalaan. Foto: Jeroen van Hattum

Open huis in nieuwe Skool op zaterdag 3 september

De basisscholen op Texel gaan volgende week weer van start. Dat betekent voor de scholen in de Skool in Den Burg dat zij aan het eerste volle schooljaar in het nieuwe gebouw aan de Emmalaan gaan beginnen. Dat gaat gepaard met een aantal bijzonderheden. Donderdag 1 september verricht wethouder Remko van de Belt (onderwijs) de officiële opening van de Skool. Dit gebeurt vanuit een tent op het parkeerterrein voor het gebouw en is voor genodigden.

Voor de leerlingen van de vijf basisscholen in het gebouw wordt vrijdagochtend 2 september een voorstelling verzorgd door Sander Ketels. Hij is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest geboekte entertainers van Nederland met kindershows en ballonnenacts. De voorstelling is voor drie groepen van elk ongeveer 200 kinderen.


Zaterdag 3 september kan iedereen die belangstelling heeft de Skool bezichtigen. Dat is van 10:00 tot 15:00 uur. Bij binnenkomst via een tent krijgen volwassenen koffie/thee en voor de kinderen is er limonade. Op het speelterrein staan springkussens en kunnen de kinderen zich laten schminken.