Sofia Pedro (sopraan) en Xander Baker (viola da gamba) geven een concert.
Sofia Pedro (sopraan) en Xander Baker (viola da gamba) geven een concert.

Intiem concert Eierlandsche Huis

Sofia Pedro (sopraan) en Xander Baker (viola da gamba) geven zaterdag 27 augustus een intiem concert in het Eierlandsche Huis, Klimpstraat 33 in De Cocksdorp. Aanvang 15:00 uur, toegang €10,-, kaartjes aan de deur.


Sofia Pedro is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, Xander Baker studeert daar nog. Vorig jaar gaf Sofia samen met Jonatan Alvarado en prachtig concert met de naam "Pajarillos Fugitivos” in de tuin van Brakestein. 


Zij is lid van het ensemble Seconda Pratica en trad op in veel oude muziek festivals in diverse landen. Ze laat zich dit keer in het Eierlandsche Huis begeleiden door Xander, die een viola da gamba bespeelt (voorloper van de cello). Dit instrument is rond 1680 gebouwd, de kop erop stamt uit de 18e eeuw. Xander is gespecialiseerd in oude muziek, studeerde aanvankelijk cello, maar gaf later de voorkeur aan de barok cello. Hij is een veel gevraagd muzikant, treedt vaak op in en met diverse (kamer)orkesten.


Ze brengen een programma dat voornamelijk bestaat uit Franse en Engelse muziek uit de 17e eeuw, met veelal vocaal repertoire en er zullen ook solostukken gespeeld worden door Xander op de viola da gamba.