Skuumkoppe op de trappen in Utrecht.
Skuumkoppe op de trappen in Utrecht. Foto: Aangeleverd

Texelse bier op station

Het moet deze dagen een bijzondere waarneming zijn voor reizigers op NS-station Utrecht Centraal en het aanliggende winkelcentrum Hoog Catharijne; daar is sinds een paar dagen op de trappen een grote afbeelding van een goed glas Skuumkoppe te zien.

De levensgrote afbeelding is onderdeel van een nationale merkcampagne die de Texelse Bierbrouwerij voor het Texels bier heeft opgezet. Die campagne is gisteren van start gegaan met de vertoning van de reclamecommercial die een paar weken geleden in het centrum van Den Burg werd opgenomen. 


De landelijke promotie van het Texels bier wordt opgehangen aan Skuumkoppe, het bekendste bier uit het assortiment van de Texelse bierbrouwerij. Utrecht is op het moment de enige plek waar groot een afbeelding van het bier op de trappen is aangebracht. Dat werd afgelopen week gedaan door een reclamebureau. De bierbrouwerij pakt stevig uit, de TV-commercial wordt volgens Arjan Witte van de Texelse bierbrouwerij onder meer komende woensdagavond uitgezonden in de pauze van de Champions League-wedstrijd van PSV tegen Rangers.  


De bierbrouwerij heeft er voorgaand aan de campagne voor gezorgd dat 94 procent van de supermarkten in Nederland Texels bier in huis heeft, zodat mensen niet misgrijpen als ze de komende weken op zoek gaan naar Texels bier. In de TV-commercial zijn ook beelden van de vuurtoren en de brouwerij zelf te zien.