Britt Kikkert geselecteerd voor EK dressuur kinderen in Hongarije

De 12-jarige Britt Kikkert uit De Cocksdorp doet deze week in Hongarije mee aan het EK dressuur voor kinderen.

Het is de eerste keer dat ze daaraan deelneemt. Britt was door bondscoach Imke Schellekens-Bartels aanvankelijk als reserve opgenomen in het Nederlandse Children Team, maar ze is een plekje doorgeschoven omdat één van de andere deelnemers is afgevallen.


Het EK Children (voor amazones van 12 tot en met 14 jaar) wordt gehouden van komende woensdag 24 tot en met zondag 28 augustus in de Hongaarse plaats Pilisjászfalu. Britt rijdt daar met het paard Dark Knight Texel. Het gehele Nederlandse Children Team bestaat naast Britt uit Robin Dicker uit Harskamp met Helena, Isabella Karajkovic uit Woerden met Wert’s Snowflake en Sophie van Norel uit Epe met Itrina. Afvaller is Sophie Evers uit Oudenbosch van wie het paard Beaumonde niet gezond is mee te kunnen gaan naar het EK. 


De familie Kikkert heeft haar op de Facebookpagina Stoeterij van der Linde Texel - Fokpaarden Texel veel sterkte gewenst en de hoop uitgesproken dat het goedkomt met Beaumonde. De verrichtingen van Britt in Hongarije zijn de komende dagen onder meer te volgen op Instagram via @stoeterijvanderlindetexel @britt_kikkert_ en @children.teamnl


Britt is in vorm: eerder deze maand werd ze bij de Hippiade in Ermelo met Allstar Texel kampioen in de klasse M1/M2 cat C en ze werd met Nur Fur Dich reservekampioen in de klasse M1 Cat D/E.