Afbeelding
Foto:

30ste Strenderpop een om in te lijsten


De 30ste Strenderpop zaterdag was er een om in te lijsten. Een prachtig podium voor een grote diversiteit aan Texelse bandjes, mooi zomerweer, meer publiek dan ooit en een gezellig sfeertje.

Na de drumsolo van Jan Frans beet de jonge band The Four Stations het spits af. Thirza Schulze (gitaar), Jesse Kooistra (zang & gitaar), Floris Keijser (gitaar) en Teun Vendel (drums) delen hun liefde voor dezelfde muziek en vonden elkaar enkele maanden geleden. Met als mentor gitaardocent Henk Vroom oefenden ze uren in de schuur van de opa en oma van Jesse Kooistra in De Waal. Hun vuurdoop zaterdag voor publiek stond als een huis. Met openingsnummer “I bet you look good on the dancefloor” van de Artic Monkeys toonden ze hun lef, en ook met onder meer “Creep” van Radiohead kregen ze de handen stevig op elkaar. 

Ontroerend moment was aan het eind van het optreden van Bluesselect, dat afsloot met een saluut aan de vorige week overleden Frits Bonne, jarenlang gitarist bij de bluesband. Als eerbetoon speelden ze "Window of my eyes" van Cuby & the Blizzards. 

's Middags en 's avonds passeerden veel bandjes de revue en werd een kijkje genomen op de jubileumexpositie. In het publiek ook twee bekende gezichten: Simone en Ingrid uit "B&B vol liefde", met o.a. oud-Texelaar Richard van der Meulen. Grote diversiteit aan muziek, van rock en blues tot jazz, akoestische pop en andere stijlen. Met als swingende afsluiter de 9-persoons formatie Discomania, waarna het festival volgens traditie rond de klok van 21:00 uur kon worden afgesloten.

Het was drukker dan ooit, muntverkopers deden goede zaken, zodat ook de jeugd een extra zakcentje verdiende met het ophalen van lege flesjes. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding